2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma pályázatot hirdet városi könyvtárak számára "Az esélyegyenlőtlenség csökkentésére" címmel

2005. március 29.

Pályázati űrlap és nyilatkozat (doc)

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS (doc)

A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma pályázatot hirdet városi könyvtárak számára

"Az esélyegyenlőtlenség csökkentésére" címmel.

A pályázat célja: forrást biztosítani a vakok és gyengén látók könyvtári ellátásához szükséges eszközök beszerzéséhez, illetve könyvtárépületbe történő akadálymentes belépésre.

Pályázni lehet:

1. A hagyományos könyvtári dokumentumokat felolvasó, vagy a számítógép képernyőjén megjelenő szöveget felnagyító/felolvasó eszközök (pl. szoftver, A4-es, A3-as lapolvasó) megvásárlásához szükséges forrásra,

2. olyan átalakítások elvégzésének támogatására, amellyel lehetővé válik a mozgáskorlátozottak könyvtárépületbe való bejutása.

Pályázók köre: városi könyvtárak.

Az 1. pontra, a vakok és gyengén látók ellátásához szükséges eszközökre, azok a városi könyvtárak pályázhatnak, amelyek már elkezdték a vakok és gyengén látók számára nyújtott szolgáltatásokat, vagy felmérték az ellátandók körét.

A pályázatnak tartalmazni kell: az elvégzendő fejlesztések leírását, azok várható hatását, valamint részletes költségvetést, feltüntetve a felhalmozási, személyi és dologi kiadásokat.

A pályázatot pályázati űrlapon 6 példányban (1 eredeti 5 másolat) kell benyújtani, az űrlapon megjelölt mellékletekkel. A pályázati felhívást és a pályázati űrlapot az NKÖM Könyvtári Főosztálya a minisztérium honlapján -http://www.kultura.hu/nkom/nkom/tenders/ - közzéteszi.

A pályázat kizárólag postai úton adható be a következő címre:

Nemzeti Kulturális Alapprogram (NKA) Igazgatósága

Fejezeti Pályáztatási Csoport

1410 Budapest Pf. 219.

A borítékra kérjük ráírni "Esélyegyenlőség"

A pályázattal kapcsolatos részletesebb információ az NKÖM Könyvtári Főosztályán dr. Tóth Elektől kérhető. Telefon: 484-7382, 484-7100/6851.

A pályázat beadási határideje: 2005. április 29.

A támogatás odaítéléséről a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztere az erre illetékes könyvtári szakmai terület és felkért szakértők javaslata alapján, a közigazgatási államtitkár véleményének kikérésével, a beadási határidőt követő 75 napon belül dönt. A támogatás felhasználásáról a 217/1998. (XII.30.) Korm. rendelet előírásai szerint szerződést kötünk.

Budapest, 2005. március

Dr. Bozóki András s.k.

miniszter


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok