2023. szeptember 22.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Pedagógus képzők képzése: múzeumok közoktatási hasznosítása című továbbképzés indul

2010. május 21.
A Múzeumi Oktatási és Képzési Központ várja mindazon pedagógusok jelentkezését, akik a múzeumok közoktatási hasznosításának témakörében szeretnék bővíteni az ismereteiket.
 
A Szabadtéri Néprajzi Múzeumban működő Múzeumi Oktatási és Képzési Központ a "Múzeumok Mindenkinek Program - Múzeumok oktatási-képzési szerepének erősítése - Központi módszertani fejlesztés" (TÁMOP-3.2.8/A-08-2008-0002) pályázati támogatás keretében 2010. június 30. - július 9. között szervezi meg a "Pedagógus képzők képzése: múzeumok közoktatási hasznosítása" című hatvanórás tanfolyamát.
 
A képzés célja: A muzeális intézményrendszer közoktatási hasznosításának lehetőségeit megismertetni a résztvevő pedagógusokkal, illetve egy olyan módszertani tudásanyag birtokába juttatni őket, amely segítségével képessé válnak múzeumon alapuló, az iskolai oktatást kiegészítő programok tervezésére és megvalósítására, továbbá ennek a módszertani anyagnak és a múzeumok hasznosítási lehetőségeinek a továbbadására pedagógus kollégáiknak.
 
A képzés célcsoportja: Kistérségi, kerületi, városi munkaközösségek vezetői, pedagógiai központok, pedagógiai szolgáltató intézetek szakértői, szaktanácsadói, általános és középiskolában tanító pedagógusok.
 
A képzés ideje: 2010. június 30. - július 9.
 
A képzési napok megoszlása: 2010. június 30. - július 2. (szerda-péntek) és 2010. július 5-9. (hétfő-péntek)
 
A képzés helyszíne: Szabadtéri Néprajzi Múzeum - Múzeumi Oktatási és Képzési Központ, Csilléry Klára Oktatóközpont, 2000 Szentendre, Sztaravodai út
 
A képzésen résztvevők száma: maximum 21 fő
 
A képzés tematikája: megtekinthető a www.mokk.muzeumokmindenkinek.hu weboldalon.
 
A képzés költségei:
A résztvevők útiköltségét (lakóhely és Budapest, illetve Budapest és a Szabadtéri Néprajzi Múzeum között mindkét képzési hét első és utolsó képzési napján mindkét irányban), a szállás (egy szentendrei panzióban) és reggeli, illetve ebéd költségeit, a részvételi díj és a nyomtatott oktatási segédanyag költségeit a szervező (SZNM-MOKK) a TÁMOP-3.2.8/A-08-2008-0002 "Múzeumok Mindenkinek Program - Múzeumok oktatási-képzési szerepének erősítése - Központi módszertani fejlesztés" pályázati támogatásból biztosítja.
A résztvevőkre háruló költségek: vacsora és a helyi közlekedés költségei.
 
A képzésre jelentkezés feltétele: felsőfokú pedagógiai végzettség, a jelentkezéshez szükséges dokumentumok beküldése.
 
A jelentkezéshez szükséges dokumentumok:
A jelentkezési lap és az "Előzetes tudásszint-felmérő" dokumentum letölthetőek awww.mokk.muzeumokmindenkinek.hu weboldalról.
Kérjük, szíveskedjen az előbbi két dokumentumot kitölteni, és egy szakmai önéletrajzzal (és publikációs jegyzékkel, ha rendelkezik ilyennel) a következő e-mail címre eljuttatni, valamint postán elküldeni 2010. június 7-ig, mert a jelentkezés csak ezekkel együtt tekinthető teljesnek.
 
E-mail cím:
bokros.anita@sznm.hu (Bokros Anita oktatásszervező)
 
Postai cím:
Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Múzeumi Oktatási és Képzési Központ
2001 Szentendre, Pf. 63.
 
A jelentkezőknek 2010. június 11-ig küldünk értesítést arról, hogy a kurzusunkra fel tudjuk-e őket venni.
 
A képzéssel kapcsolatban érdeklődni Bokros Anita oktatásszervezőnél lehet a bokros.anita@sznm.hu e-mail címen vagy a +36-26-502-597 és a +36-30-835-9112 telefonszámokon.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok