2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Római Magyar Akadémia Képzőművész Ösztöndíjára

2005. augusztus 18.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

a Római Magyar Akadémia Képzőművész Ösztöndíjára

A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma megbízásából a Képző- és Iparművészeti Lektorátus pályázatot hirdet a Római Magyar Akadémia 2005-2006. évi képzőművész ösztöndíjára.

Pályázhatnak: hivatásos festőművészek, grafikusművészek, szobrászművészek (a korábbi ösztöndíjasok, valamint főiskolai, egyetemi hallgatók kivételével).

A pályázható időtartam: 2 hónap.

Az ösztöndíjkeret felosztásáról művészettörténészekből és képzőművészekből álló bírálóbizottság dönt. Az eredményről a beadástól számított hat héten belül valamennyi pályázó értesítést kap.

Az ösztöndíj összege: 630 euro/hó, amelyből szállásdíjként 5,16 euro/nap fizetendő a Római Magyar Akadémián.

A pályázat az erre a célra szolgáló űrlap kitöltéséből, az ehhez csatolt pályázati munkatervből és a mellékletekből áll.

A munkatervnek a művészi koncepció kifejtését kell tartalmaznia, amelyet a pályázó az ösztöndíj elnyerésével kíván megvalósítani. Mellékletként az eddigi munkásságról katalógust, portfoliót, diát vagy fotókat kérünk beadni. Nyelvismeret nem feltétel, de értékelési szempont, ezért az idegennyelvtudást igazoló bizonyítvány másolatát kérjük, mellékeljék. Csak egyedül lehet pályázni, csoportosan nem. Iparművészek, fotóművészek, restaurátorművészek pályázata a kiírásnak nem felel meg.

Pályázati űrlap a Képző- és Iparművészeti Lektorátuson, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete illetve a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület székhelyén, valamint a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma Ügyfélszolgálati Irodáján (Budapest, Wesselényi u. 20-22.) kapható, valamint letölthető a Képző- és Iparművészeti Lektorátus honlapjáról (www.lektoratus.hu)

A pályázatokat a Képző- és Iparművészeti Lektorátus címére kell benyújtani.

Cím: 1014 Budapest, Úri utca 54-56. (Tel: 356-7444/107, Lőcsey Ágnes)

Postacím: 1250 Budapest I. Pf. 17.

Pályázatok beérkezési határideje: 2005. szeptember 26., hétfő, 15 óra.

Gyakorlati tudnivalók:

Az ösztöndíj célja, hogy (elsősorban) Rómában lehetőséget biztosítson a szakmai tájékozódásra, a galériák, gyűjtemények és múzeumok megismerésére, szakmai kapcsolatok teremtésére, Róma és az itáliai kultúra nyújtotta inspiráción keresztül alkalmat teremtve az ösztöndíjas egyéni művészetének a továbbfejlesztésére.

Az Akadémián közvetlen alkotómunkára csak korlátozott mértékben van lehetőség. Munkaeszközről az ösztöndíjasnak kell gondoskodnia. Az Akadémia kétévente az előző időszak ösztöndíjasainak a műveiből közös kiállítást rendez a kiállítótermében. Az Akadémiáról részletes információkat a www.magyarintezet.hu honlapon lehet kapni.

Az elhelyezés két- illetve egyágyas szobákban történik, ahol főzési lehetőség is van.

A kiutazási költség (vasúti jegy) 50%-át téríti a minisztérium, gépkocsival történő utazás esetén csak költségtérítés igényelhető. Parkolási lehetőség az Akadémián nincs. Baleset- és betegbiztosításról az ösztöndíjasnak kell gondoskodnia.

A nyertes pályázók számára a kiutazással kapcsolatos további teendőkről a minisztérium közös konzultációt fog tartani. A kiutazás előzetes egyeztetés alapján 2005 novemberétől lehetséges. Az ösztöndíjasoknak 2006. július 1-ig kell elhagyniuk a Római Magyar Akadémiát.

Az elnyert időtartam több részletben való letöltésére nincs mód. Az elnyert, de az akadémiai évben igénybe nem vett ösztöndíjak érvényüket veszítik.

Budapest, 2005. augusztus 15.

Képző- és Iparművészeti Lektorátus


A pályázati űrlap (.doc) ITT LETÖLTHETŐ


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok