2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Pályázati felhívás a XIV. Országos Roma Filmakadémián való részvételre

2010. január 27.
A képzés célja:
Az "Eötvös József" Cigány-Magyar Pedagógiai Társaság a Filmművészek és Filmalkalmazottak Szakszervezete, valamint a Művészeti Szakszervezetek Szövetségével közösen pályázatot ír ki, évente megrendezendő mozgóképes szakmai továbbképzésére, a filmezés iránt érdeklődő, abban dolgozó cigány és nem cigány fiatalok részére.
A képzés célja, hogy szakmailag felkészült, a cigányság értékeinek és érdekeinek a médiában hangot adni tudó szakembereket képezzen. A tanfolyam elméleti előadásokból és gyakorlati műhelymunkából áll. A Filmakadémia 2010. évben a filmek tartalomfejlesztésével, vágásával és dramaturgiájával foglalkozik.
 
Kik jelentkezhetnek, a részvétel feltétele:
A Társaság 2010-ben, a szakmai továbbképzésre az ország minden részéből várja a jelentkezőket. A képzés a résztvevők számára térítésmentes. Elvégzését tanúsítvánnyal igazoljuk.
Jelentkezni lehet: jelentkezési lap kitöltésével, rövid szakmai önéletrajzzal és egy saját készítésű rövidfilmmel vagy filmrészlettel (max. 10 perc terjedelemben, műfaji megkötöttség nélkül).
 
A Filmakadémia előzménye:
Az Országos Roma Filmakadémia 14. éve kerül megrendezésre. Az intenzív képzéseken a filmművészet számos kiválósága előadást és műhelymunkát vezetett: Sára Sándor operatőr-filmrendező, Sándor Pál filmrendező, Rák József operatőr, a Színház és Filmművészeti Egyetem docense.
 
Az idei képzés tanárai:
Almási Tamás filmrendező, a Színház és Filmművészeti Egyetem docense, Dr. Duló Károly filmrendező, Féjja Sándor filmesztéta, Kozma Károly film és videó igazságügyi szakértő, Szabó József tanár, Debreceni Egyetem - Mozgókép Tanszék, Pekár István, főszerkesztő, Duna TV
 
A képzés ideje: 2010. április 16-20. (péntektől keddig)
 
Képzés helye: Művész üdülő, Balatonzamárdi, Vécsey u. 16.
 
Támogató: Nemzeti Kulturális Alap
 
Pályázatok benyújtásának határideje: 2010. március 2.
 
A következő címen:
 
"Eötvös József" Cigány-Magyar Pedagógiai Társság,
Molnár István Gábor a program koordinátora
1045 Budapest, Tél u. 64.
Tel/fax: (0036) 1-370-7614
 
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok