2024. április 23.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Átadták "A helység szelleme 2008" pályázat díjait

2008. december 9.
Biatorbágy, Dunaföldvár, Kecskemét és Visegrád nyerte a Reneszánsz év 2008 alkalmából meghirdetett, „A helység szelleme 2008“ című pályázat díjait. A tervezőművészek és települési önkormányzatok részére kiírt arculattervezői pályázat elismeréseit Schneider Márta kulturális szakállamtitkár adta át a győzteseknek a „Közös utak, új lehetőségek“ című kulturális turizmus konferencián kedden a Művészetek Palotájában.
A pályázat célja az volt, hogy a reneszánsz szellemében és a mai idők szavát követve országszerte segítse elő a korszerű vizuális környezet és kommunikáció iránti társadalmi-közösségi igény terjedését; valamint adjon lehetőséget kortárs magyar tervezőművészek számára, hogy társadalmi-megrendelői igényekhez alkalmazkodva tegyenek javaslatot az adott helység átgondolt koncepción alapuló, vizuálisan is egységes arculatára.
Fontos cél volt még, hogy a pályázat mutasson vonzó példákat a megbízást adó helyi lakóközösségek és a felkért művész kölcsönös megbecsülésen alapuló színvonalas és kreatív együttműködésére, illetve hogy járuljon hozzá a kortárs alkalmazott művészet és a társadalmi megrendelők közötti viszonyról való fontos kritikai diskurzus újjáéledéséhez.
 
Pályázni olyan, 2008-tól megvalósuló arculati projekttervvel lehetett, amelyet egy (vagy több) tervezőművész valamely szabadon választott települési önkormányzattal közösen nyújt be.
25 pályázat érkezett be, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) által felkért kuratórium úgy döntött, hogy négy települést díjaz, közülük hármat négy millió forinttal, Visegrád városát pedig nyolc millió forinttal.
 
A nyertes városok és tervezőművészek:
  • BIATORBÁGY - Kara György
  • DUNAFÖLDVÁR - Endrődy Orsolya
  • KECSKEMÉT - Farkas Antal Jama
  • VISEGRÁD - Kacsán György
 
Budapest, 2008. december 9.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok