2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

"Az én Mátyás királyom..." - kisprózapályázat eredménye

2008. április 28.
A XV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál keretében, a Millenáris Szabó Magda termében 2008. április 27-én adták át a díjakat az alkotóknak.

A nyertesek:
I. díj: GŐDÉNY BALÁZS: Álruhás történet
II. díj: SPIEGL MÁTÉ: Király Mátyás igazsága
III. díj: GYŐRI ORSOLYA: Az Igazságos és a Legfőbb Sakkmester játszmája (három menetben)

A szakmai zsűri tagjai: Angyalosi Gergely, Babarczy Eszter, Gárdos Bernadett, Keresztesi József, Németh Gábor és Szilasi László.

A zsűri a díjazottakon kívül még három műről döntött úgy, hogy "Az én Mátyás királyom" című antológiába bekerül. A pályaművek: Dányi Dániel Janek, Jászberényi Sándor Kutyabiznisz és Lokody Imre A Ló szeme című írásai.

"Az én Mátyás királyom" című tehetségkutató kisprózapályázat közönségdíját HUJBER SZABOLCS Mátyás király és az igazság című műve kapta.

"Az én Mátyás királyom" című meghívásos pályázat I. díját, vagyis az idei évben immár harmadik alkalommal kiosztott Litera-díjat DRAGOMÁN GYÖRGY Medvetánc című műve nyerte el.

A meghívásos pályázatra beérkező pályaműveket elbíráló zsűri tagjai Balázs Péter (Szeged), Csordás Kata (Pécs), Kozák Tibor (Pázmány), Nagy Bernadett (Miskolc) és Somoskői Beáta (Debrecen) voltak.

Reneszánsz Év - 2008 az Oktatási és Kulturális Minisztérium egy éven át tartó kulturális évadja, 200 programmal és pályázatokkal - országszerte és határainkon túl. Az évad programjairól és pályázatairól a www.reneszanszev2008.hu cím alatt tájékozódhat.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok