2020. szeptember 24.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A kétszázezredik látogatót köszöntötték a Szépművészeti reneszánsz tárlatán

2010. február 8.
Egy 15 éves dunaszerdahelyi diák, Bodnár Zsófia lett a 200 ezredik látogató a Szépművészeti Múzeum Botticellitől Tizianóig című, vasárnapig látható tárlatán. A lányt Hiller István oktatási és kulturális miniszter mellett Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója köszöntötte hétfőn délután.
Fotó: Gordon Eszter
Fotó: Gordon Eszter
Bodnár Zsófia ajándékba kapott egy kétszemélyes római utat és egy példányt a kiállítás katalógusából. A nyertes az MTI-nek elmondta: nagyon meglepődött a nyereményen, hiszen ez az első látogatása a Dózsa György úti intézményben. Hozzátette: szülőhelyén gyakori múzeumlátogató.
 
"Ez az első évem Budapesten, kollégista vagyok, és úgy érzem, minél több mindent meg kell tapasztalni a fővárosban" - indokolta, miért választotta az itáliai reneszánsz eddigi legátfogóbb hazai kiállítását az iskolai ebédszünetben. A tizenöt éves tanuló - a Szent Benedek kéttannyelvű gimnázium diákja - hozzátette: azt tervezte, hogy a történelemdolgozatához használja fel a kiállításon megszerzett információkat. Kifejtette: úgy tervezi, hogy az egy hétvégére szóló, kétszemélyes római utazást testvérével osztja majd meg.
 
A Botticellitől Tizianóig című tárlat a Szépművészeti Múzeum történetének harmadik leglátogatottabb kiállítása lesz - mondta Lévay Zoltán, az intézmény kommunikációs osztályvezetője az MTI-nek, hozzátéve, hogy naponta körülbelül négyezren nézik meg a tárlatot. A legnépszerűbb kiállításnak a Van Gogh Budapesten című tárlat bizonyult, amelyet 483 ezren néztek meg, a második a sorban a 2004-es Monet és barátai elnevezésű kiállítás volt, ezt 250 ezren látták.
 
(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok