2024. április 18.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

"Célom a mutyizás megszüntetése" (Dunántúli Napló online)

2005. május 14.

- Lát esélyt arra hogy Pécs nyerje el az európai kulturális fővárosi címet? (Feri, telefonon)

- Látok rá esélyt, hogy ez a város nyerje el a címet. A döntésre egy zsűri tesz javaslatot, amit a kulturális tárca vezetője elfogad majd.

- A nem a magaskultúrához tarozó programokat támogatja-e a tárca? (Trilok)

- Igen. Külön programunk van a jazz, a rock- és a világzene elterjesztésére. Az a célunk, hogy Magyarországon olyan klubok jöjjenek létre, ahol amatőr élő zene szólal meg.

- Milyen céljai vannak, mit szeretne megvalósítani? (Joker)

- Politikai célom, hogy a magam eszközeivel elősegítsem egy nyitottabb, barátságosabb és tisztességesebb Magyarország megszületését. Azt szeretném megmutatni, hogy a magyar kultúra nem homogén, hanem többrétű, amelyben mindenki megtalálhatja azt a tevékenységet, amely az ízlésének leginkább megfelel.

- A korai Fidesz tagjaként mit gondol a pártról ma? (joker)

- A Fidesz jóval többet változott, mint én. Én már akkor is az alternatív, radikális hangütés képviselője voltam. A Fidesz a kormány hibáinak felturbózásából él, de ellenzéki pártként ez a dolga.

- Mit szól ahhoz, hogy a Magyar Mozgókép Alapítvány (MMKA) pályázati rendszere mutyizós, baráti alapon működik? (castor)

- A célom a "mutyizás" megszüntetése, és egy olyan tisztességes rendszer bevezetése, amely komolyan veszi minden pályázatnál az összeférhetetlenségi szabályokat. Ebben az MMKA partnernek bizonyul, a törvényt és saját szabályaikat komolyan véve fognak dönteni a pályázati ügyekben.

- Miért van az, hogy számos magyar zenekar külföldön népszerűbb, mint Magyarországon? (mutter)

- Tárgyaltunk a rockzenészekkel arról, hogy az ORTT-vel együttműködve támogatási rendszert dolgozzunk ki a magyar könnyűzene jobb megjelenítésére a rádiókban és televíziókban. Szeretném elérni, hogy a magyar szerzőkre nézve pozitív lemezeladási statisztikák tükröződjenek az egyes zenei rádiók kínálatában is.

Bóta B.

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok