2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Ismét ülésezett a Kulturális Ágazati Érdekegyeztető Tanács

2005. október 18.

A szakszervezeti, önkormányzati tárgyalócsoport képviselői véleményezték a 2006. évi költségvetés kulturális, művészeti ágazatra vonatkozó tervezetét. Vass Lajos politikai államtitkár további együttműködést kért és ajánlott az érdekképviseleti szervek képviselőinek.

Az ülésen a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium képviselője tájékoztatást adott az országos érdekegyeztető fórumokon folyamatban lévő bértárgyalásokról. Dr. Tóth Gábor főosztályvezető tájékoztatójában kitért a költségvetési szférában javasolt 2006. évi bérpolitika lényeges elemeinek ismertetésére, beszélt továbbá a 2005. évi bérmegállapodás várható teljesüléséről.

A tárgysorozat részét képezte a KÁÉT ügyrendjének módosítása, aminek szükségességét az indokolta, hogy a 2004. évi közalkalmazotti tanácsi választások eredményének országos összesítése alapján, a kulturális tárca által fenntartott intézmények, illetve szakmai felügyeleti területén reprezentatív szakszervezetek köre kiegészült a Pedagógusok Szakszervezetével.

A tárca civil stratégiájának megalkotását illetően is kéri a NKÖM szociális partnerei véleményét, várja javaslatait. Aktív együttműködésre számít az önkormányzati érdekképviseleti szervezetekkel, szövetségekkel, valamint az ágazat területén működő szakszervezetekkel és szakmai szervezetekkel egyaránt, annak érdekében, hogy kormányzati ciklusokon átívelő stratégia születhessen - ez a téma is az ülés napirendjei között szerepelt.

Budapest, 2005. október 18.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok