2024. április 23.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Közös közlemény

2005. október 6.

A szakszervezeti oldal kezdeményezésére összehívott érdekegyeztető fórum Dr. Bozóki András miniszter elnökletével ülésezett.

A felek egyetértettek abban, hogy a kormányhatározatban megfogalmazott maradványképzési kötelezettségnek az a része, amely többek között a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának (NKÖM) fenntartásában működő intézményekre, valamint a tárcával közszolgáltatási szerződést kötött kulturális gazdasági társaságokra vonatkozik, semmilyen tekintetben nem érinti a munkavállalók munkabérének és járulékainak kifizetését. Ez azt jelenti, hogy az érintettek fizetése biztosított.

A tárgyaló felek megállapodtak abban, hogy az egyes intézményekkel, szervezetekkel folyó további egyeztetések a munkavállalói érdekképviseletek bevonásával zajlanak.

Az ülés második napirendi pontjaként a Nemzeti Kulturális Alapprogram (NKA) szervezetének és működésének átalakításáról szóló vitaanyag szerepelt. A tárgyaló felek megállapodtak arról, hogy az NKA átalakításával kapcsolatos javaslatokról, jogszabály-változásokról folyamatosan érdemi egyeztetéseket folytatnak.

A KÁÉT következő soros ülését októberben tartják, melynek napirendjén szerepel többek között a 2006. évi költségvetés előkészítéséről szóló tájékoztató. Ebben a témában az ülést megelőzően a - KKDSZ kezdeményezésére - az NKÖM és a szakszervezet között kétoldalú egyeztetésre kerül sor.

Budapest, 2005. szeptember 15.

Dr. Bozóki András sk.

miniszter (NKÖM)

kormányzati oldal

Dr. Molnár László

Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége

önkormányzati oldal

Dr. Gyimesi László

Művészeti Szakszervezetek Szövetsége

szakszervezeti oldal


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok