2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Színházavató

1999. szeptember 15.

A Józsefvárosi Önkormányzat által 1996-ban alapított Bárka - állandó társulattal rendelkező, hivatásos színház - két éve működik ideiglenes körülmények között, azonban most - és a két héten át tartó Bárka Napok Összművészeti Fesztivál ünnepi rendezvénysorozattal - igazi színházavatásra kerül sor, melynek jelentőségét növeli az a tény, hogy emlékezetünk szerint hasonló eseményre nem került sor a fővárosban az elmúlt fél évszázadban. A Bárka Budapest legfiatalabb hivatásos színháza lesz.

A Bárka programja ötvözi egy kis létszámú állandó társulattal működő, és egy produkciókat befogadó színház, valamint egy kulturális és közösségi eseményeket szervező művészeti központ tevékenységét. Műsorunkon szerepelnek klasszikusok, de célunk elsősorban magyar ősbemutatók, illetve mai külföldi drámák bemutatása. Tasnádi István fiatal drámaíró legújabb darabja a Titanic vizirevű, melyet szeptember 17-én este 7 órakor mutat be a színház. A színházavatást követő, két héten át tartó Bárka Napokon saját előadásainkat (Shakespeare: Szentivánéji álom; Kárpáti Péter: Díszelőadás; Szép Ernő: Lila Ákác; Mrozek: Mulatság; Csehov: Cseresznyéskert; Cseh Tamás összes dalok időrendben), valamint vidéki és külföldi társulatokat is láthat a közönség.

A pénteki ünnepélyes átadáson részt vesznek az NKÖM vezetői is.

Felhívjuk figyelmüket az felavatásra kerülő Bárka Színház 1999. szeptember 17. és október 3. között megrendezésre kerülő összművészeti fesztiváljára. .

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok