2024. április 23.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Megújult a Sulinet

2002. szeptember 3.
A tanévkezdésre megújult a  Sulinet honlap. A világháló legnagyobb magyar nyelvű oktatási portálja számos újdonsággal várja az általános- és középiskolás diákokat, tanáraikat, szüleiket.

A Sulinet Program 1996 szeptemberében indult azzal a céllal, hogy korlátlan és ingyenes internetkapcsolattal, az ehhez kapcsolódó internetes tartalomszolgáltatással, valamint multimédiás számítógépes laborokkal lássa el a hazai és határon túli magyar közoktatási intézményeket. 1998 végére 1564 intézmény kapcsolódhatott be a programba. Négy év elteltével ez a szám 821 iskolával bővült, így ma 2385 oktatási intézmény csatlakozik a programhoz. Ez az jelenti, hogy a középfokú oktatási intézmények 99 százaléka, az általános iskolák 20 százaléka, illetve néhány határon túli magyar iskola rendelkezik Sulinettel.
A tartalomfejlesztési munkában jelentős állomás volt a legnagyobb magyar nyelvű oktatási portál a www.sulinet.hu megszületése melyet az Oktatási Minisztérium Educatio Társadalmi Szolgáltató Kht.-ja  működtet.

A Sulinet tartalomfejlesztését, rovatok gondozását, a honlap grafikai feladatainak ellátását tehetséges diákok és tanárok bevonásával végzi a program szerkesztősége. A szaktárgyi levelezőlistákon ma már időről időre csaknem 10.000-en cserélhetik ki gondolataikat 17 különböző témában, melyből az Sulinet újdonságairól beszámoló heti hírlevélre közel 9000 érdeklődő iratkozott fel, a közelmúltban indult ingyenes levelező rendszernek pedig a mai napig több, mint tízezer regisztrált felhasználója van.
A honlapon számos interaktív szolgáltatás működik: az arra érdemes cikkeknek külön fórumokat indíthatnak, melyeken bármely olvasó (moderált formában) közölheti véleményét, kérdéseit.
Hogy a diákok nemcsak a szórakozás miatt keresik fel a világhálót, azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy jelenleg a legnagyobb nézettséggel az oktatási gyűjtemények (pl: Érettségi, Felvételi Előkészítő, Feladatbank, Nemzeti Parkok, Digitális tanórák) bírnak.
A napi 800-900 ezer lekéréssel rendelkező honlap nemcsak külcsínében nyújt újdonságot a látogatóknak. Új, internetes tartalomszolgáltatás keretében számos tananyag, feladatgyűjtemény, oktatási segédanyag, szolgáltatás áll a diákok és a pedagógusok rendelkezésére – tanulásukat, munkájukat megkönnyítendő.
A szakmaválasztásban segít a Sulinet portál szakképzés honlapja, amely valamennyi szakképzéshez kapcsolódó réteget (diákok, pedagógusok, szüleik) naprakész, pontos és teljességre törekvő adatbázisokkal, információkkal lát el.

Sajtóiroda
Oktatási Minisztérium

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok