2023. december 5.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Közlemény

2003. november 14.

A Fidesz mai közleményében nemes egyszerűséggel tragikusnak nevezte a jövő évi költségvetés tervezetét az oktatás és a tudomány számára.
Ez a megállapítás azért is meglepő, mert a Magyar Tudományos Akadémia elnöke Magyar Bálint oktatási miniszterrel együtt tartott sajtótájékoztatóján elégedetten beszélt az Innovációs Alapról szóló törvény elfogadásáról, amelyet mindössze egy ellenszavazat mellett fogadott el a Parlament. A jövőre létrejövő Alap folyamatosan növekvő, kiszámítható finanszírozást tesz lehetővé a kutatás-fejlesztés számára. 2004-ben az Alap közel 40 milliárd forintra nő, amely mind a kutatás-fejlesztés finanszírozására szolgál. Az Alapra vonatkozó szabályok azt is biztosítják, hogy az állami és a magánszféra hozzájárulása a kutatás-fejlesztés finanszírozáshoz a mainál kedvezőbb arány irányába mozdul el – emelte ki a sajtótájékoztatón az MTA elnöke.
A Fidesz mai közleményének másik figyelemre méltó eleme, hogy a közoktatásnak most 70 milliárd forinttal kér kevesebbet, mint egy héttel korábban. Egy hete a párt egyik munkacsoportjának vezetője 100 milliárd forintos igényről beszélt, ma egy másik munkacsoport vezetője 30 milliárd forintos többletet tart indokoltnak. Az Oktatási Minisztériumtól távol áll az a szándék, hogy feszültséget keltsen a Fidesz különböző munkacsoportjai között. Bízunk benne, a követelések rohamos csökkenésének tendenciáját látva, hogy a Fidesz jövő heti közleményében majd nem akar forrásokat elvonni az oktatás területéről.

Budapest, 2003. november 14.

OM Sajtóiroda

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok