2024. március 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Közlemény

2003. február 17.
A nagy érdeklődésre és sikerre való tekintettel a tavalyi évhez hasonlóan az Oktatási Minisztérium Határon Túli Magyarok Főosztálya a 2002/2003-as tanévben ismételten meghirdette a Julianus Testvériskola Program osztálykirándulás támogatási pályázatát, amelynek második pályázati határideje 2003. február 28-án jár le.

Az Oktatási Minisztérium által meghirdetett Julianus Testvériskola Program célja, hogy lehetőséget nyújtson a magyar diákok és tanárok számára, hogy megismerhessék a más régióban élő (határon túli vagy anyaországi) magyarság életét, kultúráját, továbbá, hogy a programban való részvétel eredményeként az iskoláknak módjuk nyíljon – a Kárpát medencében élő magyarság nyelvi- kulturális kapcsolatait, összetartozását erősítendő – intézményi partnerkapcsolatokat, baráti és szakmai együttműködést kialakítani, illetve fenntartani egymással.

A pályázaton részt vehetnek magyarországi középiskolák, határon túli magyar tanítási nyelvű – magyar osztállyal vagy tagozattal rendelkező – középiskolák és határon túli önálló diákotthonok és kollégiumok (továbbiakban középiskolák) legfeljebb 50 fos, 14-18 éves korosztályba tartozó diákjai, az intézmény pedagógusainak kíséretével. A pályázat keretében magyarországi középiskola határon túli magyar középiskolához, valamint határon túli magyar középiskola magyarországi középiskolához tett utazása támogatható.

Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy a pályázatok a megadott programok alapján kerülnek elbírálásra, ezért a támogatási összeget minden esetben, az abban leírtak megvalósítására kell fordítani.

A részletes pályázati feltételeket a pályázati felhívás és az ahhoz csatlakozó pályázati adatlap tartalmazza, amelyek letölthetők a www.sulinet.hu, a www.julianusprogram.hu és a www.agorairoda.net honlapokról, vagy beszerezhetők az egyes Agora Irodákban.

Sikeres pályázást és minél több megvalósult utat kíván az Oktatási Minisztérium Határon Túli Magyarok Főosztálya.



Budapest, 2003. február 17.                                                                                                                                         OM Sajtóiroda

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok