2024. március 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Közlemény

2003. január 31.
A Fidesz oktatáspolitikusainak összeesküvés-elmélete a tanterv és az iskolaszerkezet titokban végrehajtandó totális átalakításáról szomorú példája az olvasás-szövegértési készség hiányának.

Idézet a törvényjavaslatból: „Az alapfokú nevelés- oktatás szakasza az első évfolyamon kezdődik, s a nyolcadik évfolyam végéig tart.” Ez a paragrafus az iskolaszerkezet átalakításának még a lehetőségét is eleve kizárja.
A törvény egyértelműen és világosan fogalmaz. Éppen ezért érthetetlen, hogy a Fidesz oktatáspolitikusai miért riogatnak hétről hétre, ha csak nem a pedagógus társadalom összezavarása a céljuk.
Értelmetlen a Fidesz riogatása a helyi tantervek újraírásával kapcsolatban is. A tárca által 2004. elejére kidolgozandó mintakerettantervek, mintaprogramok a pedagógusok munkáját könnyítik meg azzal a céllal, hogy azok az iskolák, amelyek nem kívánnak új helyi tantervet kidolgozni, leemelhessék a polcról azokat.


2003. január 31.                                                                                                                                                     OM Sajtóiroda

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok