2023. december 5.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A hallgatói munkavállalás megkönnyítése

2003. szeptember 18.

A Kormány tegnapi ülésén elfogadta az egyetemek és főiskolák hallgatóinak a felsőoktatási intézményen beüli munkavállalásának megkönnyítésére tett OM javaslatot, amely 2004. január 1-től lép hatályba.


Az egyetemi és főiskolai campusok keretei között megvalósuló hallgatói munkavégzés az oktatáshoz és kutatáshoz kapcsolódó munkakörökben (például a laboránsi, demonstrátori, informatikai), vagy a könyvtárakban, kollégiumokban, sportcentrumokban, hallgatói szolgáltató központokban vállalt munkák jobban illeszkednek a hallgatói életformához. Az ilyen munkákért kapott juttatás a Kormány döntése értelmében járulék és SZJA mentes járandóságnak minősül a mindenkori minimálbér mértékéig.

A hallgatói életformához kötődő munkavégzés az egyetemek és főiskolák falai között biztosítják a tanulási és önfenntartási feltételek jobb megteremtését.

Az egyetemek és főiskolák saját hallgatóik közül választhatnak munkatársakat, akik az így vállalt munkájukkal közreműködő partnerei, megbízható munkatársai lesznek a tanszékeknek, a felsőoktatási intézményt működtető gazdasági, üzemeltetési szervezeteknek.

A rugalmas munkarendű hallgatói munkavégzés a költségvetés számára sem jelent többletterhet és a hallgatói jogállást megtartó munkavállalás az intézmény számára is költségmegtakarítást jelent.


Budapest, 2003. szeptember 18.

OM Sajtóiroda

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok