2023. december 5.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Ismét árnyékra vetődött a Fidesz

2003. november 19.

Pokorni Zoltán mai sajtótájékoztatóján újabb vízióval állt elő, ezúttal „egy kétszázötven fős, gigantikus árnyékminisztérium” létrehozásával vádolta meg az Oktatási Minisztérium vezetését.  

Ezzel szemben az igazság az, hogy semmiféle „árnyékminisztérium” létrehozásának előkészítése nem folyik a tárcánál. A közoktatási háttérintézmények racionalizálásának terve tíz éve napirenden van. Az elképzelések között szerepelt egy olyan változat, amely kht. létrehozására tett javaslatot. Ez a javaslat azonban biztosan nem fog megvalósulni, mert a minisztérium vezetése elvetette a kht. létrehozásnak ötletét.

Sajnálatos, hogy a Fidesz nem tud túllépni a saját árnyékán, és elképzelni sem tudja, hogy egy állami intézmény nem pártkáderek elhelyezésére szolgál.

Örömmel értesülünk arról, hogy Pokorni Zoltán szerint is csökkenteni fogja a tankönyvek árát a Nemzeti Tankönyvkiadó részleges privatizációja. Az Oktatási Minisztérium vezetése éppen azért ragaszkodott a 25+1 százalékos állami tulajdon megőrzéséhez, hogy a megfelelő befolyást gyakorolhassa a cég döntéseiben.

Budapest, 2003. 11. 19.

OM Sajtóiroda

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok