2023. december 5.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A mai naptól elérhető "A mi Európánk" c. elektronikus tanári kézikönyv

2003. december 22.

A mai naptól a világhálón elérhető „A mi Európánk” c. projektgyűjtemény a www.om.hu/amieuropank webcímen. A módszertani leírás mellett 28 projekt részletes feldolgozása kapott helyet az oldalon.

 „A mi Európánk” c. projektgyűjteményre kiírt pályázat célja, hogy a közoktatás 5-12. évfolyamán a tanárok egy olyan elektronikus könyvhöz jussanak hozzá, amely gyakorlati, azonnal felhasználható segítséget nyújt az Európai Unióhoz kapcsolódó témák önálló vagy kollégákkal történő közös feldolgozásához. A tavaly májusban meghirdetett pályázatra 107 pedagógus, pedagógiai szakmai műhely jelentkezett, közülük 30 került kiválasztásra, ezek közül végül 28 került a gyűjteménybe. A www.om.hu/amieuropank címen elérhető oldalakon helyet kap a projektmódszer, mint az oktatásban hatékonyan alkalmazható pedagógiai megközelítés bemutatása mellett egy praktikus útmutató is, amely a tervezéstől az értékelésig nyújt gyakorlati tanácsokat.

A 28 projekt a tantárgyköziség elvét érvényesíti, letölthető és azonnal alkalmazható feladatlapokat tartalmaz. A tanulók életkorának megfelelő feladatok játékosak, változatosak: kvíz, keresztrejtvény, makettépítés, vaktérképek és EU-activity egyaránt helyet kap bennük. Valamennyi projektleírásnak központi eleme a képességek és készségek fejlesztése. Az elektronikus tanári kézikönyv alkalmazóinak, továbbgondolóinak fejlesztőinek tájékozódását részletes irodalom- és linkjegyzék segíti.

 

2003. december 22.                                                                          OM Sajtóiroda

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok