2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Megjelent a Sulinet Expressz II. pályázat

2003. november 28.

A mai napon az oktatási, a munkaügyi és az informatikai tárca által meghirdetett „Sulinet Expressz – Egész életen át tartó tanulás – Tudásalapú társadalom – II.” pályázat célja, hogy bővüljön a   Sulinet Expressz programban nyertes számítástechnikai eszközöket gyártó, illetve azokat közvetlenül importáló cégek száma.

2003. január 13-án hirdette meg az Oktatási Minisztérium, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium valamint az Informatikai és Hírközlési Minisztérium a Sulinet Expressz – Egész életen át tartó tanulás – Tudásalapú társadalom – I. pályázatát számítástechnikai eszközöket gyártó, illetve azokat közvetlenül importáló cégek számára. Az elbírálás után 66 pályázatot nyilvánított nyertesnek a Bíráló Bizottság. A program keretében ezernél is több számítástechnikai termék vásárolható meg közel 1800 értékesítési ponton.

A program a pedagógusoknak, tanároknak, diákoknak és a diákok szüleinek biztosít lehetőséget arra, hogy évi 60 ezer forint adókedvezmény igénybevételével számítógéphez, számítástechnikai eszközökhöz jussanak. Sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy július óta több mint 7,2 milliárd forint értékben vásároltak az arra jogosultak számítógépet és számítástechnikai eszközöket. A Sulinet Expressz II. pályázat célja, hogy a jelenleginél több szállító termékei kerüljenek a programba. A három tárca lehetőséget kíván biztosítani arra, hogy valamennyi, a feltételeknek megfelelő szállító egy akkreditációs eljárást követően a program keretében értékesíthesse termékeit. A pályázat folyamatos, a programhoz való csatlakozás szándékát jelentkezési nyilatkozattal nyilváníthatják ki a cégek.   

A program további szabályozását a november 24-én megalakult Projekt Tanács végzi. A hetente ülésező testület jogosult arról dönteni, hogy mely termékekkel, termékcsoportokkal bővülhet, illetve szűkülhet a Sulinet Expressz terméklista. A Projekt Tanácsba az Oktatási Minisztérium, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, illetve a Pénzügyminisztérium delegált tagokat.

Az OM felhívja a sulinetes termékeket vásárolni szándékozók figyelmét, hogy a 2003. évi adóbevallásukban csak akkor igényelhetik vissza a 60 ezer forint adókedvezményt, ha a vásárláskor kiállított számlán 2003. évi dátum szerepel. A 2004-ben kiállított számla alapján 2005-ben igényelhető vissza az adókedvezményt.   

Budapest, 2003. november 27.                                     OM Sajtóiroda

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok