2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Nagy füst, kis láng

2003. június 18.
Herényi Károly nagy leleplezése abból állt, hogy kis lemaradással felsorolta mindazokat a vádakat és rágalmakat, amelyeket a Fidesz az elmúlt hetekben hangoztatott. A képviselő mai sajtótájékoztatóján ugyan kiemelten foglalkozott a Café Reklám Kft-vel, de ebben az ügyben sem jött elő új információval. Az alábbiakban újból ismertetjük azokat a tényeket, amelyekkel Herényi Károly egyáltalán nem volt tisztában.





 
1. Az Oktatási Minisztérium egyik háttérintézménye, az Educatio Kht. 2003. március 24–én meghívásos pályázatot kezdeményezett a Sulinet Expressz adókedvezményes számítógép vásárlási program társadalmi célú kommunikációs kampány egyes feladatainak ellátására (kommunikációs stratégia, arculati kézikönyv, kreatív anyagok megtervezése).

2. A jogszabályoknak megfelelően az Educatio Kht.-nek nem kellett sem közbeszerzési, sem szabadkézi vételi eljárást lefolytatnia, mégis a Kht. vezetése meghívott három pályázót, hogy a legtakarékosabb megoldást választhassa. Az ajánlattételi határidő 2003. április 1. volt.

3. Mindhárom cég nyújtott be ajánlatot, az egyetlen bírálati szempont az összességében legalacsonyabb ajánlati ár volt. A pályázat nyertese a Café Reklám Kft. volt, amely 5,5 millió forint + ÁFA-ért vállalta a feladat ellátását. A szerződés megkötésére április 22-én került sor. A feladatot a cég magas színvonalon ellátta.

Mint azt Hriczu Anita korábban már többször leszögezte, a Café Reklámnak soha sem volt tulajdonosa és alkalmazottja sem. Herényi Károly képviselő mai nyilatkozata után ezért a kabinetfőnök megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Az ellenzéki hecckampány újabb kétségbeesett megnyilvánulásait látva nem tudunk másra gondolni, mint arra, hogy az ellenzék előre hitelteleníteni akarja a tárca előző vezetésének ügyeit feltáró, hamarosan lezáródó vizsgálatokat.

* * *

A mai napon a Pesti Központi Kerületi Bíróság Magyar Bálint lakásvásárlásának körülményeit illetően a Magyar Nemzetet sajtóhelyreigazítás közzétételére kötelezte.

 

2003-06-18                                                                                         OM Sajtóiroda

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok