2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Az oktatási miniszter közleménye a rendkívüli szünet elrendeléséről

2003. január 7.
Az Országos Meteorológiai Szolgálattal történő egyeztetés szerint fennáll annak a veszélye, hogy az ország egyes részein, településein a rendkívüli időjárás, - tartós hóesés és szél - miatt a tanulók nem tudják megközelíteni az iskolát. Ezért szerdán (január 8-án) Baranya megyében, Tolna megyében, Bács-Kiskun megyében, Jász-Nagykun-Szolnok megyében, Hajdú-Bihar megyében, Csongrád megyében, Szabocs-Szatmár-Bereg megyében az iskolák ne tartsanak oktatást, oldják meg azonban azoknak a tanulóknak a felügyeletét, akik az iskolában megjelennek.

 Az oktatási miniszter felhívja az iskolák igazgatóit, hogy a rendkívüli helyzetre tekintettel mérlegeljék a többnapos rendkívüli szünet elrendelését. Kéri továbbá a jegyzőket, főjegyzőket, hogy amennyiben szükségesnek tartják kezdeményezzék a rendkívüli szünet elrendelését az oktatási miniszternél a település, illetőleg a megye (főváros) valamennyi iskolájára nézve. Az ország többi településén a szülők joga és felelőssége annak mérlegelése, hogy gyermeküket a rendkívüli helyzetre tekintettel elengedik-e az iskolába. Indokolt azonban, hogy az iskolák igazgatói a távollévő tanulók hiányzását igazolt hiányzásként fogadják el.



Budapest, 2003. január 07.                                                                                                                                              OM Sajtóiroda


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok