2024. március 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Öt szakközépiskolában is korábban íratták meg a világbanki német és a francia érettségit

2003. május 20.

Május 22–e, illetve május 23-a helyett május 16-án megíratták a világbanki német és francia írásbeli érettségit a zalaegerszegi Kinizsi Pál Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskolában. További három világbanki képzést folytató intézményben pedig a német írásbeli érettségit, így a szegedi Déri Miksa Ipari Szakközépiskolában, a kalocsai Kossuth Zsuzsanna Humán és Kereskedelmi Középiskola, Szakképző Intézetben és a hatvani Széchenyi István Közgazdasági Szakközépiskolában. Egy intézményben, a békéscsabai Trefort Ágoston Villamos- és Fémipari Szakképző Iskolában pedig hétfőn (május 19-én) íratták meg ugyanazt a világbanki német írásbeli érettségi feladatsort.

 

Figyelembe véve a tanulók jóhiszeműségét az iskolák tanulóinak érettségi vizsgája érvényes.

 

A világbanki képzést folytató szakközépiskolákban tételcserére kerül sor. A tételcsere 269 iskola mintegy 6700 diákját érinti. Hasonló eset már a korábbi években is előfordult. A Kiss Árpád Országos Közoktatási Szolgáltató Intézmény Pedagógiai Központja és az Országos Közoktatási Értékelési és Vizsgaközpont felkészült az ilyen hibákra, hiszen az érettségi tételek összeállításánál egyben póttételeket is kidolgoznak, így ez és az ehhez hasonló esetek nem okoznak zavart az érettségi menetében. A tételváltozásról az OKÉV regionális   igazgatóságai   még a mai napon telefonon kiértesítik   az érintett szakközépiskolákat. A tételek cseréje a szokásos módon zajlik le, azaz az OKÉV képviselőjétől az iskola meghatalmazottja veheti majd át az új tételsort. A régi tételeket vissza kell szolgáltatni az OKÉV részére, ahol megsemmisítik azokat. Az OKÉV szabálysértési és fegyelmi eljárást kezdeményez az érintett iskolaigazgatókkal szemben.

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy a tételcsere nem érinti a gimnáziumokat!

 

Budapest, 2003. május 20.                                                                                            OM Sajtóiroda

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok