2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Pósán László fideszes műbalhéja

2003. június 3.

A képviselő úr márciusban már látta az iratokat, amelyek az interneten most is fent vannak.

Pósán László titkárnőjén keresztül szóban két, a Cisco és az Oktatási Minisztérium közötti megállapodást, illetve szerződést kért megtekintésre. Bár a két szerződés fent van az interneten, természetesen Pósán képviselő úr megtekinthette azokat a minisztériumban. Pósán a minisztériumban közölte, hogy egy harmadik iratot is meg akar tekinteni. Ez a dokumentum a Cisco Learning Institute-tal kötött megállapodás. Ezt a megállapodást Pósán képviselő úr március 18-án és 25-én már tanulmányozta a minisztériumban, majd a Közbeszerzési Tanács elnökének a megállapodást megküldte. A Közbeszerzési Tanács elnöke tájékoztatást kért a megállapodásról, majd miután a minisztérium világossá tette, hogy a megállapodás értéke nem haladja meg a közbeszerzési értékhatárt, a Közbeszerzési Döntőbizottság a megállapodást nem tárgyalta.

A minisztérium munkatársa a képviselő úrnak jelezte, hogy holnap 10-re ezt a helyben kért iratot is megkeresik. Majsai Sándor Gábor miniszteri biztos távozása után az iratait vizsgálat céljából a minisztérium vezetése zárolta. A képviselő úr által kért irat ebben a leplombált iratkötegben volt. Pósán képviselő úr beleegyezett a másnapi időpontba, majd távozott.

Szokatlanul udvariatlan lépés ezek után sajtótájékoztatót összehívni, és arról panaszkodni, hogy a képviselő úr nem tekinthette meg a kért papírokat. Annak érdekében, hogy a képviselő urat megkíméljük a további kényelmetlenségektől, a dokumentumot már a délután folyamán feltettük az Internetre.

Lehet, hogy Pósán képviselő úr nem emlékszik arra, hogy márciusban az iratot egyszer már megtekintette. Lehet, hogy Pósán képviselő úr nem emlékszik arra, hogy egy hét múlva az iratot másodszor is megnézte. Lehet, hogy Pósán képviselő úr arra sem emlékszik, hogy a Közbeszerzési Tanácshoz fordult. És lehet, hogy néhány perccel később a mai látogatás után már arra sem emlékezett, hogy elfogadta a másnapi időpontot.

Nem lehet, hogy Pósán képviselő úr csak botrányt akar, és nem érdekli az igazság?

OM Sajtóiroda

Budapest, 2003. június 02.

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok