2024. március 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Közlemény - a szakközépiskolai német, és francia nyelvi érettségivel kapcsolatos technikai eljárásról

2003. május 19.

Egy vidéki nagyváros szakközépiskolájában (Szemere Bertalan Szakképző és Művészeti Középiskola, Miskolc) a miniszteri rendelet, a korábban kiadott körlevelek, tájékoztatók, valamint a tételborítékokon olvasható dátumok, időpontok ellenére május 22–e, illetve május 23-a helyett május 16-án, pénteken íratták meg német és francia nyelvből a szakközépiskolai érettségi írásbeli vizsgát.

Hasonló eset már a korábbi években is előfordult. A Kiss Árpád Országos Közoktatási Szolgáltató Intézmény Pedagógiai Központja és az Országos Közoktatási Értékelési és Vizsgaközpont felkészült az ilyen hibákra, hiszen az érettségi tételek összeállításánál egyben póttételeket is kidolgoznak, így ez és az ehhez hasonló esetek nem okoznak zavart az érettségi menetében.

A tételváltozásról az OKÉV regionális   igazgatóságai   még a mai napon telefonon kiértesítik   az érintett szakközépiskolákat. A tételek cseréje a szokásos módon zajlik le, azaz az OKÉV képviselőjétől az iskola meghatalmazottja veheti majd át az új tételsort. A régi tételeket vissza kell szolgáltatni az OKÉV részére, ahol megsemmisítik azokat. A tételcsere 376 iskola 9000 diákját érinti.

Ezúton is felhívjuk az iskolaigazgatók figyelmét, hogy kövessék figyelemmel a póttételekre vonatkozó információkat!









OM Sajtóiroda

 

Budapest, 2003. május 19.

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok