2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A félbehagyott beruházásnál nincs drágább megoldás

2004. március 11.

A gazdaság megerősítését célzó intézkedések megvalósításakor az oktatási tárca elsődleges szempontja az volt, hogy a felsőoktatási intézmények működési költségeit a takarékosság ne érintse. Ezért három olyan nagy beruházás esetében, melyek a kivitelezés utolsó szakaszába léptek a tárca a Pénzügyminisztérium jóváhagyásával a beruházások folytatása és a halasztott fizetési konstrukció mellett döntött.   A konstrukció mindenben megfelel a hatályos jogszabályoknak.

A félbehagyott beruházások a lehető legdrágább megoldást jelentették volna.   A fizetések átütemezése a hatályos jogszabályok szerint a törvényes kereteknek megfelelően történik. A felsőoktatási intézmények és a kivitelezők közötti szerződések módosítása jelenleg zajlik. A legkedvezőbb feltételek létrehozásának elősegítése érdekében kért az Oktatási Minisztérium ajánlatot öt kereskedelmi banktól és a Magyar Fejlesztési Banktól. Az ajánlatok gazdaságossági elemzése folyik, a legkedvezőbb feltételeket nyújtó bankokkal javasolja a tárca a szerződések megkötését.

  2004. 03. 11.                                                                                                    OM Sajtóiroda

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok