2024. április 24.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A Felsőoktatási Érdekegyeztető Tanács is támogatja a Magyar Universitas Programot és az új felsőoktatási törvény koncepcióját

2004. március 5.

 A felsőoktatás reform koncepcióját széles körű szakmai és társadalmi vitát követően a Felsőoktatási Érdekegyeztető Tanács is támogatja.

Az új felsőoktatási törvény koncepcióját az Oktatási Minisztérium lassan egy éve bocsátotta társadalmi vitára, amely az elmúlt napokban fontos szakaszához érkezett, hiszen a tárca elképzeléseit egyhangúlag támogatja a Magyar Rektori Konferencia, a Főiskolai Rektorok Konferenciája, a Felsőoktatási Tudományos Tanács és az Egyetemi Gazdasági Főigazgatók Kollégiuma is.

Azzal, hogy Felsőoktatási Érdekegyeztető Tanács támogatásáról biztosította a reformelképzeléseket, az oktatási tárca a legmagasabb felsőoktatási szakmai szervezetek támogatását kapta meg a reformok megvalósításához.

Az oktatási miniszter felkérte mind az öt szakmai szervezetet, hogy a koncepció elfogadása után elinduló kodifikálási munkába delegáljanak szakértőket. A felkérést a szakmai bizottságok elfogadták, így a törvény előkészítése széles körű szakmai képviselet bevonásával folytatódhat.

A reform célja olyan felsőoktatás kialakítása, amely maximálisan szolgálja a tudáscentrumok kiépítését, kiépülését, amelynek szolgáltatásai nemzetközileg is versenyképesek, és rugalmasan alkalmazkodik a változó társadalmi-gazdasági igényekhez, vagyis csökkenti a diplomás munkanélküliség kockázatát és fejleszti a kutatási programokat.

 

Budapest, 2004. március 05.

                                                                                                          OM Sajtóiroda

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok