2021. április 17.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A Felsőoktatási Tudományos Tanács támogatja a Magyar Universitas Programot és az új felsőoktatási törvény koncepcióját

2004. március 3.
Az Oktatási Minisztérium örömmel fogadja, hogy a Magyar Rektori Konferenciának és a Főiskolai Rektorok Konferenciájának egyhangú támogatása után a Felsőoktatási Tudományos Tanács is egyetértett a Magyar Universitas Programmal és az új felsőoktatási törvény koncepciójával.
Az oktatási miniszter felkérte a szakmai szervezetet - csakúgy, mint korábban a Magyar Rektori Konferenciát, illetőleg a Főiskolai Rektorok Konferenciáját -, hogy a koncepció elfogadása után elinduló kodifikálási munkába delegáljanak szakértőket. A felkérést a Felsőoktatási Tudományos Tanács is elfogadta.
 
A kodifikálási munka után a Parlament elé kerülő jogszabály lehetővé teszi, hogy a magyar felsőoktatás képes legyen a mennyiségi növekedést és a minőségi elvárásokat összehangolni, a hallgatóknak hatékony, piacképes tudást biztosítani, a nemzetgazdaság számára versenyképes munkaerőt képezni. Az irányítási rendszer és a finanszírozás átalakításával, a többciklusú képzés bevezetésével az új törvény hozzájárul ahhoz, hogy a magyar felsőoktatás sikeresen csatlakozzon az Európai Felsőoktatási Térhez.
 
Budapest, 2004. március 03.                                                                                     OM Sajtóiroda
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok