2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Magyar Bálint Dublinban

2004. március 18.
Magyar Bálint oktatási miniszter március 18-án, csütörtökön hivatalos látogatásra Dublinba utazik, ahol részt vesz és vitaindító előadást tart az OECD (a fejlett országok közösségének Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezete) oktatási minisztereinek informális találkozóján.
A konferencia jellegű találkozó címe "A tanulás színvonalának javítása mindenki számára", célja pedig az OECD teljes munkatervének felülvizsgálata keretében az alaptevékenységek meghatározása. Az OECD határozott törekvése, hogy a szervezet tevékenységét jobban hozzákapcsolja a tagországok szakminisztériumainak tevékenységéhez, az oktatáspolitikai témák középpontjába helyezve az oktatás klasszikus kérdéseit, a minőséget és az esélyegyenlőséget.
 
A találkozó 3 fő vitatémája a teljesítményszint javítása, a demokratikus állampolgárságra nevelés és a tanárpolitika.
 
Magyar Bálint miniszter - az első téma egyik alpontjához kapcsolódó - vitaindító előadásának témakörei: a hatékony szolgáltató és támogató rendszerek fejlesztése és a döntések iskolai szintre helyezése a helyi igényeknek megfelelően, valamint az ösztönző, támogató, eredmény-orientált iskolai-tanulási környezet kialakítása.
Mind az OECD, mind pedig a hazai oktatáspolitika meggyőződése, hogy a minőség és az eredményesség szempontjából a legcélravezetőbb módszer, ha az iskolák nagy önállósággal rendelkeznek, ugyanakkor folyamatosan elszámoltathatóak, minőségbiztosítással rendelkeznek és megfelelő külső szakmai támogatást kapnak.
 
A kétnapos miniszteri találkozó a tervek szerint zárónyilatkozat aláírásával fejeződik majd be.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok