2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Közlemény a Selye János Egyetemről szóló megállapodás aláírásáról

2005. november 25.
2005. november 25-én ünnepélyes keretek között kerül sor Révkomáromban a Selye János Egyetemről szóló megállapodás aláírására. Az Egyetem rektora, Albert Sándor és a Selye János Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke, Bauer Edit képviselő asszony e megállapodásban rögzítik a két intézmény együttműködését. Az eseményen jelen lesz az Oktatási Minisztérium politikai államtitkára, Arató Gergely is.
 
Az Alapítvány célja az önálló szlovákiai magyar nyelvű egyetem előkészítése volt: ennek érdekében az elmúlt években közgazdász és műszaki informatikus-képzést folytatott, amelyet magyarországi egyetemek székhelyen kívüli képzéseként az Oktatási Minisztérium finanszírozott. Ebben az időszakban összesen több mint 2 milliárd Ft támogatás érkezett Budapestről, amelyből a bérek és működési költségek mellett sor került a szükséges révkomáromi ingatlanok megvételére és felújítására, berendezésére is.
 
Ezeket az ingó és ingatlan vagyonokat adja át e megállapodásban az Alapítvány az Egyetem részére, fokozatosan 2009-ig bezárólag. Akkorra ér véget ugyanis a kihelyezett szakokon tanuló utolsó diákok képzése.
 
A megállapodás keretében mindaz a jelentős vagyontömeg, mely a magyar adófizetők pénzéből szolgálta a felvidéki magyar felsőoktatást, az önálló Selye Egyetem tulajdonába kerül. Így továbbra is biztosítható lesz a magyar egyetem ügye, mely kulcskérdés a szlovákiai magyarság megmaradása szempontjából.


2005. november 25.
OM Sajtóiroda
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok