2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Közlemény

2006. október 3.
Minél több közérdekű szolgáltatással segítsék könyvtárak az emberek tájékozódását - ez a célja annak az együttműködési megállapodásnak, amelyet Hiller István oktatási és kulturális miniszter valamint Fodor Péter, az Informatikai és Könyvtári Szövetség elnöke írt alá 2006. október 3-án. Az oktatási és kulturális tárca és az IKSZ megállapodásának részleteit Schneider Márta kulturális szakállamtitkár ismertette a sajtóval.
Az együttműködők kiemelt figyelmet fordítanak az egyéni és csoportos tanulóhelyek létesítésére a könyvtárakban, az e-ügyintézés minél szélesebb körben való elterjesztésére, az egészséges életmód megalapozásával foglalkozó információs anyagok elérhetőségére, a közösségi együttlét tereinek és szolgáltatásainak fejlesztésére, valamint az akadálymentes környezet kialakítására.

A megállapodás aláírása egyben az "Összefogás" Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatának első programja. Az évtizedes hagyományokkal rendelkező, több száz könyvtár részvételével zajló Könyvtári Napokat az ország hét régiójában kiemelt helyszíneken rendezik meg október 4-14. között.

A programszervezők arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy a könyvtárak a helyi társadalom olyan közösségi, információs és kultúraközvetítő intézményei, amelyek összefogással az emberek életminőségét javító szolgáltatások sokaságát képesek nyújtani.

A tudás, az innováció, a játékosság, az egészség, az információs társadalom, az esélyteremtés, a társadalom és a kultúra idén az "Összefogás" programsorozat kiemelt témái, amelyekről az érdeklődő könyvtárosok Budapesten, Veszprémben, Nyíregyházán, Egerben, Szombathelyen, Szolnokon, Kecskeméten és Szekszárdon tájékozódhatnak.

További információ: http://osszefogas.kjmk.hu/
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok