2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Átadás-átvétel az oktatási tárcánál

2006. június 9.
Kattintson a képre!
Az új kormányfő által kinevezett miniszterek esküje után a Himnuszt hallgatják a képviselők a Parlamentben
MTI Fotó: Illyés Tibor

Hiller István, új oktatási miniszter nyitott a szakszervezetekkel és a szakmai szervezetekkel történő egyeztetésre és párbeszédre. Ezt a szakminiszter mondta el a tárca hivatalos átadás-átvételekor az MTI-nek pénteken.
Természetesen tárgyalok velük - mondta, hozzátéve: nem kell dörömbölni, én fogom kinyitni az ajtót.
Arra a kérdésre, hogy a vitatott kérdésekben - óraszámemelés, pedagógus elbocsátás, utólagos képzési díj - lát-e reményt a megegyezésre, úgy válaszolt: minden tárgyaláshoz minimum két fél kell. Ha mindkét félben megvan az elkötelezettség, hogy nem csak leülnek, hanem a másikat érdemben meghallgatják, akkor nyilvánvaló, hogy van remény. Ugyanakkor hangsúlyozta: a kormányprogram köti, és attól eltérni nem akar, de érdemi tárgyalásokat kíván folytatni.
Hiller István személyi kérdésekről szólva azt mondta: az első munkanapon, hétfőn mutatja be az új, egyesült tárca vezetését. Konkrétumokat addig nem kívánt elárulni, mint mondta, személyi kérdésekről egyszerre "egy csomagban" szeretne beszélni.
Az MTI több, a két korábbi tárcához kötődő forrásból is úgy értesült, hogy az oktatási államtitkár Arató Gergely eddigi politikai államtitkár lesz. Arató Gergely az MTI kérdésére csupán annyit mondott: hamarosan minden kiderül.
Az MTI információi szerint a szakterületeken a felsőoktatásért az ELTE dékánja, Manherz Károly, Szüdi János eddigi közigazgatási államtitkár a közoktatásért, Schneider Márta a kulturális területért, Závecz Ferenc a gazdasági kérdésekért felel majd.
A két tárcánál jelenleg dolgozó 840 munkatárs helyett az új minisztériumban 607-an dolgoznak majd. Az MTI azon kérdésére, hogy a leépítés a háttérintézményeket is érinti-e vagy csak a tárcát, a miniszter elmondta: ez kimondottan a minisztériumi apparátusról szól.
 
Kattintson a képre!
 
MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok