2024. április 18.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Közlemény a közoktatásban használt tankönyvek és egyéb kiadványok megrendeléséről a 2007/2008. tanévre

2006. december 5.
A korábbi évekhez hasonlóan az Oktatási és Kulturális Minisztérium megbízásából az Educatio Kht. Közoktatási Információs Iroda 2007. január elején ismételten közzéteszi a közoktatási intézmények által rendelhető tankönyvek és egyéb kiadványok nyilvántartását, melyet az Országos Közoktatási Értékelési és Vizsgaközpont állított össze.
A 2007/2008. tanévre szóló közoktatási tankönyvjegyzéket a minisztérium az Oktatási Közlönyben CD-n közzéteszi, valamint a www.okm.gov.hu honlapon is elérhetővé teszi.
Az Educatio Kht. által gondozott www.kir.hu honlapon szereplő nyilvántartás lehetőséget teremt az abban megtalálható tankönyvek és egyéb kiadványok elektronikus megrendelésére. A megrendelés minden esetben interneten keresztül történik.

Kihasználva a valamennyi iskolában meglévő internet kapcsolatot, 2007. januárjában a nyilvántartásban szereplő tankönyvek és egyéb kiadványok adatait nem küldjük meg CD-n az iskoláknak, továbbá a fenti web címen lesz elérhető a tankönyvrendelésről kiadott tájékoztató is, amelyet az iskolák onnét letölthetnek, ezért kérjük, hogy használják ki az internetes elérhetőség kínálta előnyöket. Minimális mennyiségben rendelkezésre áll majd a tankönyvrendelést támogató CD és tájékoztató is azon intézmények számára, ahol nem várt esemény miatt az interneten történő rendelés akadályba ütközik. Ezek igényelhetőek lesznek az alábbi címen: Országos Közoktatási Értékelési és Vizsgaközpont Főigazgatói titkárság, 1054 Budapest, Báthori utca 10. Telefonszám: 472-2684, e-mail: tankonyvinfo@okev.hu

Jelenleg a nyilvántartás közel 6500 tankönyv és egyéb kiadvány egyszerű és gyors megrendelését teszi lehetővé. A nyilvántartás segítségével közoktatási és szakképzési tankönyvek és egyéb kiadványok egyaránt rendelhetők. A tankönyvjegyzéken szereplő tankönyvek, a tankönyvvé nyilvánítási határozattal rendelkező, ám a tankönyvjegyzéken nem szereplő tankönyvek, illetve a tankönyvvé nyilvánítási határozattal nem rendelkező egyéb kiadványok is egyaránt megtalálhatók a nyilvántartásban. Az interneten keresztül összeállított rendelési listát kiadónkénti bontásban az intézmény elektronikus formában megkapja. Így a kiadó vagy a terjesztő felé a rendelés - a kiadó vagy a terjesztő igényeitől függően - akár elektronikusan, akár kinyomtatva is megküldhető. Amennyiben a jelenlegi nyilvántartásban nem szereplő kiadványt kíván az iskola megrendelni, kérjük, jelezze azt a kiadó felé. A kiadók ugyanis egész évben folyamatosan kérhetik kiadványaik nyilvántartásba vételét, ezáltal a rendelhetővé tételt.
A nyilvántartást a tankönyvek esetében negyedévente frissítjuk. Ugyanakkor az OKÉV a tankönyveket folyamatosan hagyja jóvá. A jóváhagyott tankönyvek a nyilvántartásban nyomon követhetők. Kérjük ezért, a tankönyvrendelés véglegesítésekor vegyék figyelembe a nyilvántartás aktuális állapotát.
A tankönyvek és egyéb kiadványok nyilvántartásával kapcsolatban kérjük, kísérje figyelemmel a Közoktatási Információs Iroda által kiadott, a hivatalos közoktatási intézménytörzsben szereplő e-mail címre megküldött tájékoztatókat is.
Egyúttal felhívjuk az intézmények figyelmét, hogy a tankönyvjegyzéken szereplő tankönyvek esetében kizárólag az Oktatási Közlöny és ez a nyilvántartás tekinthető hitelesnek.

Oktatási és Kulturális Minisztérium
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok