2024. április 24.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Magyar Bálint közleménye: A Fidesz leállítaná az egyetemi fejlesztéseket

2006. március 23.
Megdöbbenéssel olvastam Orbán Viktor nyilatkozatát, amelyben a PPP programok - többek között Magyarország történetének legnagyobb egyetemi beruházási programjának - leállítást ígéri.

Vajon a diákok kérték a Nemzeti Konzultáció során, hogy az albérleti áraknál olcsóbb, korszerű, kétágyas, fürdőszobás, internet kapcsolattal rendelkező 13 ezer kollégiumi férőhely ne épüljön fel, és további 20 ezer régi leromlott kollégiumi hely ne újulhasson meg?
Vajon a rektorok egyetemi oktatók kérték a Fidesz elnökét arra, hogy állítsa le az európai színvonalú egyetemi beruházások, könyvtárak, előadótermek építését?
Orbán Viktor ezt azzal magyarázta, hogy "Az összes kiadást le kell állítani, ami nem kapcsolódik a mindennapi élet biztonságához."
Vajon a dunai koronaúsztatás, az Ezüsthajó Kft. által róla készített filmek, a közpénzen bérelt magánrepülőgép hozzátartozik-e a mindennapi élet biztonságához? Amikor ő volt a miniszterelnök ilyen kiadásokra sor került, kollégiumi férőhelyek viszont alig létesültek.

Liberális oktatási miniszterként meg vagyok győződve arról, hogy a diákoknak és az oktatóknak joguk van modern és színvonalas körülmények között tanulni, oktatni, és kutatni. Az ő érdekükben szükséges lenne, hogy a Fidesz elnöke a nyilvánosság előtt deklarálja: nincs szándékában az egyetemi fejlesztéseket leállítani.


Magyar Bálint
oktatási miniszter


2006. március 23.
OM Sajtóiroda
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok