2024. április 18.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Az OKM sajtóközleménye a tervezett pedagógus-sztrájkkal kapcsolatban

2006. december 7.
Több önkormányzat jelezte az Oktatási és Kulturális Minisztériumnak, hogy a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete körlevélben kéri fel a helyi önkormányzatok polgármestereit - egyebek között - arra, hogy a fenntartó jelöljön ki a fenntartásában álló közoktatási intézmények közül egyet, ahol - a szülők által jelzett igény esetén - a gyermekek felügyeletét ellátják.

Felhívjuk a fenntartók, az intézményvezetők, és a pedagógusok figyelmét arra, hogy a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 41. §-ának (5) bekezdésében foglaltak értelmében a gyermeket, tanulót sztrájk idején sem lehet kizárni abból a nevelési-oktatási intézményből, ahová óvodai elhelyezése szól, illetőleg ahol tanulói, kollégiumi tagsági jogviszonyban áll.

Az óvodák, iskolák, kollégiumok a sztrájk ideje alatt is kötelesek ellátni a gyermekek, tanulók felügyeletével kapcsolatos feladatokat, ideértve az étkezés biztosítását is.

Jogszerűtlen sztrájk esetén a fenntartók, intézményvezetők peren kívüli eljárásban kérhetik a munkaügyi bíróságtól a jogszerűtlenség megállapítását.


Oktatási és Kulturális Minisztérium
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok