2024. április 18.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium továbbra is nyitott a tárgyalásokra a közoktatási szakszervezetekkel

2006. július 19.
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium továbbra is nyitott a tárgyalásokra a közoktatási szakszervezetekkel.

A minisztérium kész folytatni az egyeztetést a közoktatásban érintett érdekképviseleti szervezetekkel és nyitott arra, hogy közvetítő szerepet vállaljon a pedagógus munkavállalók és a munkáltatók (önkormányzatok és más fenntartók) közötti tárgyalásokon.

Felajánlja ezt annak ellenére, hogy a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének állításaival szemben az elmúlt hetekben folyamatos volt az érdekegyeztetés az oktatási érdekképviseletek és a minisztérium között. Az oktatási és kulturális miniszter már a hivatalba lépését követő héten - június 15-én - személyesen fogadta a közoktatásban érdekelt négy szakszervezet vezetőit, összehívta a Közoktatás-politikai Tanácsot és a Közoktatási Érdekegyeztető Tanácsot, hogy a testületeket tájékoztassa a tárca szakmai elképzeléseiről.

Néhány nappal később - a közoktatási törvény módosításának elkészülésekor, június 27-én a minisztérium ismét összehívta a Közoktatási Érdekegyeztető Tanácsot és a Közoktatás-politikai Tanácsot. A találkozón Arató Gergely államtitkár - a szószerinti jegyzőkönyv tanúsága szerint - a tárca nyitottságát fejezete ki újabb tárgyalásokra, amennyiben erre a szociális partnerek igényt tartanak. Ilyen megkeresés a tárcához azóta nem érkezett. A négy érintett szakszervezet által összehívott fórumon, június 30-án a közoktatási szakállamtitkár mindenre kiterjedő részletességgel tájékoztatta az egybegyűlteket a minisztérium terveiről.

A pedagógusok munkaidejét vizsgáló "időmérleg" elkészítésének részleteiről tartanak a tárgyalások a szakszervezet és a tárca között.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok