2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Oravecz Imre a Digitális Irodalmi Akadémia új tagja

2006. december 20.
Biztos alapokra kerül a nemzetközi összehasonlításban is egyedülálló "digitalizált szöveggyűjtemény" és az alkotói szabadságot megteremtő díjfizetés sorsa - jelentette be Schneider Márta, az Oktatási és Kulturális Minisztérium kulturális szakállamtitkára a Digitális Irodalmi Akadémia szokásos éves ülésén december 20-án.
Az eddig évről évre megismételt, a Nemzeti Kulturális Alapból pályázati úton finanszírozott program, melynek kezelője eddig a Neumann János Digitális Könyvtár Kht. volt, stabil költségvetési keretben, a Petőfi Irodalmi Múzeum tevékenységei közé illesztve működhet tovább. Ezzel a tárca megnyugtató módon biztosítja a felhasználási jogok megváltását, a további fejlesztés, a szövegek feldolgozásának lehetőségét.

Az eseményen az írók pályatársaik közül Oravecz Imre Kossuth-díjas költő-műfordítót választották új tagnak. Ezzel 38 főre emelkedett azon kortárs szépíróink létszáma, akiknek művei gazdag adatbázisként elérhetőek az interneten.

A Digitális Irodalmi Akadémia 1998-ban, "virtuális nemzeti intézményként" jött létre legkiemelkedőbb íróink-költőink forrásértékű szövegeinek megismertetésére és elérhetővé tételére. Az 1998-ig Kossuth- vagy Babérkoszorú-díjjal kitüntetett írók a továbbiakban szabadon választhattak maguk közé minden évben 1-1 új tagot. A honlapon jelenleg - a posztumusz életművekkel együtt - 65 szerző munkái olvashatók.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok