2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Új közbeszerzési eljárás a diákigazolványokra

2006. január 4.
Nem találta megfelelőnek az Educatio Kht. az új diákigazolványokra tett árajánlatot, ezért eredménytelennek nyilvánította a közbeszerzési eljárást és hamarosan új felhívást tesz közzé. A diákigazolványok ára az új közbeszerzési eljárás sikeres lezárásig nem változik, azt követően kormányrendelet dönt arról, hogy a diákkártyák bekerülési költségéből mennyit térítenek a diákok.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Kht. 2005. december 28-án eredménytelenné nyilvánította az új diákigazolványok gyártására kiírt nyilvános közbeszerzési eljárást, amelyre eredetileg három cég pályázott. Az egyiket az Educatio Kht. minősítette alkalmatlannak, a másikat a közbeszerzési döntőbizottság zárta ki, a harmadik, a T-Systems Hungary Kft. ajánlata pedig azért vált elfogadhatatlanná, mert a cég az Educatio Kht. többszöri kérésére sem csökkentette számottevően ajánlati árait.

A T-Systems Hungary Kft. 2005. december 22-én benyújtott módosított ajánlatában a közoktatási diákigazolványok előállítási ára nettó 289 Ft , míg a felsőoktatási, elektronikus aláírásra is alkalmas kártyák előállítási ára nettó 2750 Ft volt. Ezeket az árakat az utolsó tárgyaláson nettó 275 és 2475 Ft-ra módosították, amelyek még mindig meghaladják a rendelkezésre álló kereteket, így azokat az Educatio Kht. nem tudta elfogadni.

A drágának talált és ezért elutasított ajánlat alapján legyártott kártyák is lényegesen kevesebbe kerültek volna, mint amivel a Fidesz a közvéleményt riogatta.

Az igazolványok előállítási ára nem tartalmazza az igénylések feldolgozásának, illetve a telefonos és internetes ügyfélszolgálatok működtetésének, valamint az egyéb központi adminisztratív teendők (nyomtatványok rendelése, kiküldése stb.) ellátásának, továbbá a központi infrastruktúra üzemeltetésének költségeit. Ezeket a tevékenységeket jogszabályi felhatalmazással közhasznú tevékenységének keretében az Educatio Kht. végzi el. Mindez igénylésenként, kártyatípustól függetlenül, átlagosan közelítőleg 500 Ft költséget jelent.

A diákoknak eddig sem kellett a kártyák teljes bekerülési összegét megfizetniük, várhatóan ezután sem kell. A hatályos jogszabály szerint a kártya diákok által fizetendő díja jelenleg bruttó 550 Ft a közoktatásban, és bruttó 1600 Ft a felsőoktatásban.

Az új diákigazolványok árát a gyakorlatnak megfelelően kormányrendelet határozza majd meg, ennek megalkotására azonban csak az új közbeszerzési eljárás sikeres lezárása után kerülhet sor.

Az Educatio Kht. megkezdte az új közbeszerzési eljárás előkészítését, amelyet várhatóan még januárban közzétesz.


2006. január 4.
OM Sajtóiroda
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok