2023. június 9.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

22 millió forint határon túli magyar tanulók anyanyelvi programjainak támogatására

2007. június 21.
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium - az elmúlt évekhez hasonlóan - 2007-ben is pályázati keretek közt nyújt segítséget a határon túli magyarság közoktatásban tanuló diákjainak szülőföldi anyanyelvi tematikus szaktáborozásban és tanulmányi versenyen való részvételéhez.

A megítélt támogatás közel 23.000 tanuló programjának költségeit csökkenti. A Kedvezménytörvény hatálya alá tartozó országokból pályázatot benyújtó szervezetek szakmai programjainak több mint 92 %-a valósul meg a tárca hozzájárulásával. Így lehetőség nyílik a szórványvidékeken élők anyanyelvismeretének fejlesztésére; a nehéz anyagi körülmények között élő, tehetséges kisdiákok szakmai táboroztatására, és tanulmányi versenyeken való részvételre.

A 22 millió forintos támogatás olyan programok megvalósítását segíti, amelyek célja a magyar nyelv ismeretének elmélyítése, gyakorlása, az anyanyelven történő gondolkodás és érzelemkifejezés, valamint az anyanyelv versenyhelyzetben történő alkalmazása. A szülőföldi szaktáborok elsődleges eredménye és szerepe a tanórán kívüli szakszókincs és szinonimatár fejlesztésében mutatkozik meg, míg a tanulmányi versenyek az egyes régiók hazai megmérettetésein túl a magyarországi általános és középiskolai versenyekhez történő csatlakozást segítik elő.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok