2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Lezárult az előadóművészeti törvény szakmai vitája

2007. november 9.
Lezárult a színház-, zene- és táncművészet szervezeteinek működéséről, állami támogatásáról és sajátos munkajogi szabályairól szóló törvény koncepciójának szakmai vitája.
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium 2007. október 1-jén adta át az előadóművészeti terület reprezentatív szakmai és érdekvédelmi szervezeteinek a törvény koncepcióját. Megállapodás született, hogy a tagszervezetekkel megtárgyalt véleményüket, kiegészítéseiket, módosítási javaslataikat a minisztérium szakértőivel együttműködve 2007. november 9-ig - a Magyar Színházi Társaság útján - eljuttatják a tárcához.
 
A Magyar Színházi Társaság a megadott határidőre megküldte a tárcának a szakmai szervezetek javaslatait. Ezt követően elkezdődik a koncepcióval kapcsolatos államigazgatási eljárás, a tárca még ebben az évben szeretné benyújtani a kormánynak a törvény koncepcióját.
 
A törvény kidolgozásának célja, hogy tiszta helyzeteket teremtsen az előadóművészeti intézmények finanszírozásában, a munkajogi kérdésekben és a nyilvántartásban. A törvénytervezet konkrét szakmai tartalmainak kidolgozására a szaktárca - a szakmai szervezetek delegálása alapján - munkacsoportokat kér fel, akik részt vesznek a nyilvántartásba vétel szempontrendszerének, a finanszírozás rendszerének és a terület sajátos munkajogi szabályozásának előkészítésében. Ezek a munkacsoportok a jövő héten kezdik meg munkájukat.
 
OKM, Sajtóiroda
 
2007. november 9.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok