2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Magyar-észt kulturális munkaterv

2007. november 21.
Bogyay Katalin nemzetközi szakállamtitkár és Siim Sukles, az észt Kulturális Minisztérium közigazgatási államtitkára látta el kézjegyével 2007. november 21-én Tallinnban azt a dokumentumot, amely újabb három évre biztosítja a magyar-észt kulturális minisztériumi együttműködés kereteit.
A magyar-észt kulturális minisztériumi munkaterv az elmúlt évek hagyományaival szakítva inkább a művészeti intézmények közvetlen kapcsolatfelvételét szorgalmazza, de támogatja az egyes alkotó és előadóművészek egymás országaiban történő kölcsönös bemutatkozását is.

Az észt fél a mai aláírás kapcsán megjegyezte, hogy az Észtország által működtetett munkatervi programok sorából kiemelkedik a magyar kulturális együttműködés, és bíznak abban, hogy a 2008-2010-re szóló időszak is a korábbiakhoz hasonlóan eredményes lesz. Bogyay Katalin szakállamtitkár elmondta, hogy örül az együttműködés sikerének és reméli, hogy a Tallinni Magyar Intézet munkáján keresztül egyre több művész tevékenységét ismerhetik meg a balti országban.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök november 20-án utazott hivatalos látogatásra a Litván, Észt és Lett Köztársaságba. A kormányfő delegációjának tagjaként vesz részt a programokon Bogyay Katalin, az OKM nemzetközi szakállamtitkára is.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok