2023. június 2.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Az OKM közleménye a tarnabodi pedagógus-elbocsátások miatt

2007. június 8.
Az Oktatási Hivatal Észak-magyarországi Regionális Igazgatóságától értesültünk a tarnabodi Általános Iskolában a tanév vége előtt kialakult rendkívüli helyzetről.
Információink szerint 2007. március végén és április elején az önkormányzat képviselő-testülete arról határozott, hogy az általános iskolában pedagógus létszámcsökkentést kell végrehajtani, melynek következtében négy nyugdíjas közalkalmazott felmentésére került sor. Tekintettel arra, hogy a felmentett pedagógusok felmentési idejének azon része, amelyben a közalkalmazott munkavégzésre köteles május 18-án és május 30-án telt le, a nevelőtestület csaknem felére csökkent a tanév befejezése előtt, s ezzel sérült a tanulók mindenek felett álló érdeke, ellehetetlenül a tanév befejezése és a nevelő-oktató munka megfelelő színvonalon történő biztosítása.

Dr. Szüdi János közoktatási szakállamtitkár értesülve az intézményben kialakult rendkívüli helyzetről, a helyi önkormányzatokról szóló törvényben foglaltak alapján kezdeményezte a közigazgatási hivatalnál, hogy az ügyben keletkezett döntések törvényességét vizsgálja ki. Ezzel párhuzamosan szintén a helyi önkormányzatokról szóló törvényben biztosított felhatalmazás alapján kérte az önkormányzat polgármesterét, hogy tájékoztassa a tárcát a kialakult helyzetről és arról, hogy az önkormányzat a jövőben, az elkövetkező tanévben hogyan kívánja biztosítani az intézményben a kötelező közoktatási feladatellátás biztonságos és szakszerű teljesítését.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok