2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Az OKM közleménye a mátraszőlősi iskola megszüntetéséről

2007. szeptember 4.
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium szükségesnek tartja, hogy törvényes, gyors, a gyermekek érdekeit szem előtt tartó megoldás szülessen Mátraszőlősön. Sajnálatos, hogy az önkormányzat későn, csak augusztus 28-án döntött az iskola további sorsáról.
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium ezt követően, augusztus 31-én értesült a döntésről. Szeptember 3-án a helyszínen tájékozódott az Oktatási Hivatal OKÉV regionális igazgatója. A regionális igazgatót a pásztói önkormányzat arról tájékoztatta, hogy eleget téve az intézményfenntartó társulási megállapodásban foglaltaknak, minden gyermeket kész elhelyezni iskoláiban. Tehát minden gyermek ellátása megoldott. Szállításukról iskolabusszal gondoskodnak. A problémát az okozza, hogy néhány szülő nem szeretné a gyermekét Pásztóra járatni. A mátraszőlősi önkormányzat polgármestere elzárkózott az együttműködéstől.

Az oktatási tárca nem dönthet, és nem intézkedhet az iskolabezárással kapcsolatban, mivel ezek a döntések az önkormányzat hatáskörében vannak, de folyamatosan figyelemmel kísérjük a helyzetet, és a saját eszközeinkkel támogatjuk a törvényes és gyors döntés megszületését.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok