2024. április 23.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Az OKM közleménye a KÖH élén történt változásról

2007. június 7.
Varga Kálmán Kulturális Örökségvédelmi Hivatalbeli elnöki megbízását - saját kérésére, hosszabb egyeztetést követően, érdemei elismerése mellett - 2007. június 10-ével visszavonta Hiller István oktatási és kulturális miniszter.
A miniszter Varga Kálmánt áthelyezte a Műemlékek Nemzeti Gondnokságához, és megbízta annak ideiglenes vezetésével a kiírandó igazgatói pályázat elbírálásáig.

Az intézmény korábbi ideiglenes vezetője, Csány Éva megbízatását ezzel egyidejűleg a miniszter visszavonta. Csány Éva a jövőben Varga Kálmán helyetteseként dolgozik tovább a Műemlékek Nemzeti Gondnokságánál.

A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal élére a miniszter Mezős Tamást nevezte ki, aki az elnöki teendőket 2007. június 11-től látja el.


Mezős Tamás 1951. december 17-én született Baján.

A Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett oklevelet előbb mint építőmérnök, majd mint műemlékvédelmi szakmérnök. Építészettörténetből és -elméletből doktori és PhD tudományos fokozatot szerzett, a műszaki tudományok kandidátusa. Dolgozott az Építéstudományi Intézetben, a BME-n adjunktusként, docensként, dékán-helyettesként, a Műemlékvédelem Szakmérnöki Szak vezetőjeként. 2003 óta egyetemi tanár és az Építészettörténeti és Műemléki Tanszék vezetője.

Tagja többek között az ICOMOS-nak, az MTA köztestülének és több bizottságának.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok