2023. június 9.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium állásfoglalása a tankönyvellátási rendszer Állami Számvevőszéki ellenőrzésével kapcsolatban

2007. január 9.
Az Állami Számvevőszék megállapításaival az Oktatási és Kulturális Minisztérium egyetért, elfogadjuk az ajánlásban tett javaslatokat.
Ennek értelmében végrehajtottuk a hatósági és szolgáltatási feladatok tagoltságának a felszámolását. 2007. január 1-től az Oktatási Hivatal látja el a tankönyvvé nyilvánítási eljárás feladatait.

Kezdeményeztük a tankönyvpiac rendjéről szóló törvény 2007. I. félévben történő módosítását a tankönyv elnevezését, valamint a tankönyvellátásra fordítható normatíva felhasználását illetően. A javaslatoknak megfelelően a minisztérium felvette a 2007. I. félévi munkatervébe a tankönyvvé nyilvánításról, a tankönyvtámogatásról, valamint az iskolai tankönyvellátás rendjéről szóló rendelet módosítását. A tartós tartalmú és kivitelű tankönyvek térnyerésétől, a használt tankönyvek újrahasznosításától költségcsökkentést várunk. Kezdeményezzük a Tankönyvi Adatbáziskezelő Rendszer alkalmazásának kiterjesztését a támogatás ellenőrzésének biztonságos megalapozása céljából.

A szakmai kontroll érvényesítése továbbra is folyamatos. A Tankönyves Vállalkozók Országos Testülete alapszabályának már folyamatban lévő módosítása révén javul a testület működőképessége. Az Országos Köznevelési Tanács Tankönyv és Taneszköz Bizottsága, illetve a Közoktatás-politikai Tanács változatlanul résztvevője lesz a döntés-előkészítő szakasznak.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok