2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

100 tehetséges kisdiák utazik Szlovákiába az OKM támogatásával

2008. június 19.
"Kodály álma, hogy legyen a zene mindenkié, a gyermekek és a kórusok által valósulhat meg leginkább" - mondta Hiller István oktatási és kulturális miniszter, aki személyesen kívánt jó utat az Andor Ilona Ének-Zenei Általános és Alapfokú Művészeti Iskola kórusának, amely három napos tanulmányi kirándulásra indult Szlovákiába. A 100 fős gyermekkórus a tárca Kodály országa című rendezvénysorozatán nyerte el a lehetőséget arra, hogy felkeressék Kodály Zoltán életének fontos helyszíneit.
Fotó: Gordon Eszter
Fotó: Gordon Eszter

Tíz hazai és egy szlovákiai magyar városban járt a Kodály országa című rendezvénysorozat 2007. október 13. és december 1. között. Kecskeméten, Szolnokon, Sopronban, Győrött, Pécsett, Szegeden, Nyíregyházán, Miskolcon, Galántán, Székesfehérváron és Budapesten 46 együttes csaknem 1600 fellépője tett meg mindent azért, hogy megvalósuljon Kodály Zoltán álma: "Legyen a zene mindenkié!"

A rendezvénysorozat záróállomásán a fellépő kórusok között kisorsolták azt a három napos utat, amelynek résztvevői Kodály életútjának fontosabb állomásait keresik fel a Felvidéken. A szerencse az Andor Ilona Ének-Zenei Általános és Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak kedvezett. A százfős kórus a tárca által finanszírozott háromnapos kiránduláson ellátogat Galántára, Nagyszombatra, Pozsonyba; Bajmócra és Besztercebányára.

Fotó: Gordon Eszter
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok