2024. március 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Befejeződtek az érettségi vizsgák

2008. június 27.
A mai napon, június 27-én, véget értek a 2008-as év tavaszi vizsgaidőszakának érettségi vizsgái. Ebben a vizsgaidőszakban mintegy 125 ezer diák több mint 446 ezer vizsgát tett le az egyes tárgyakból - az általuk választott - közép- vagy emelt szinten.
A május 5-e és 27-e között lezajlott írásbeli érettségi vizsgákon a diákok több mint 1200 vizsgahelyszínen vizsgázhattak problémamentesen. A diákok a vizsgaszabályzat által biztosított lehetőségekkel élve mind a hét (rendes, előrehozott, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló, javító) vizsgafajtát igénybe vehették. A különböző vizsgatárgyakból idegen nyelveken folyó vizsgákkal együtt középszinten 186, emelt szinten 97-féle vizsgatárgyat választottak érettségijükön.

Az írásbeli vizsgák megszervezése során az Oktatási Hivatal munkatársai a vizsgázók számára 731-féle vizsgaanyagot készítettek, amelyek (a korábbi vizsgaidőszakok anyagaival együtt) megtekinthetők az OH honlapján (www.oh.gov.hu).

Az írásbeli vizsgákon a diákok 1.1 millió feladatlapot oldottak meg. Az írásbeli vizsgák feladatlapjai, valamint a hozzájuk tartozó javítási-értékelési útmutatók az előzetes ütemezésnek megfelelően folyamatosan kerültek fel az OH honlapjára, így minden érdeklődő pontosan tájékozódhatott a feladatokról és azok megoldásairól.

A diákok élve a jogszabályi lehetőségeikkel, a kijavított dolgozatokat megtekinthették, a szaktanár javítására vonatkozóan észrevételt tehettek, amelyeket még a szóbeli vizsgák előtt elbíráltak.

A szóbeli érettségi vizsgákon a diákok június 5. és június 11. között emelt szinten, június 16. és június 27. között pedig középszinten adtak számot tudásukról.

Az Oktatási Hivatal 181 vizsgahelyszínen tartott emelt szintű szóbeli vizsgákat. A diákok összesen 1.952 háromtagú tantárgyi bizottság előtt vizsgáztak. Középszinten 1.134 középiskolában szerveztek szóbeli érettségit, a diákok 3.388 bizottság előtt feleltek.

Az emelt szintű vizsgák száma (28 200) a korábbi éveknél kevesebb volt, ám a továbbtanulni szándékozók körében az emelt szintű érettségi vizsgák változatlanul jelentős arányban fordultak elő.

A következő napokban a középiskolák lezárják adataikat, majd ezek összesítését az Oktatási Hivatal elvégzi. Mindezek befejeztével július második hetében az OH honlapján (www.oh.gov.hu) megjelenik a vizsgaeredmények országos statisztikája.

Az érettségi vizsgák az alapos előkészítésnek, az alkalmazott eljárásoknak, valamint a vizsgákon közreműködők - vizsgáztató tanárok, elnökök, szervezők - gondos, lelkiismeretes munkájának köszönhetően zökkenőmentesen zajlottak, azokat érdemben megzavaró esemény nem történt.

Ezúton is gratulálunk minden érettségiző diáknak és családjuknak, és köszönjük az iskolák pedagógusainak, az önkormányzati dolgozóknak, az Oktatási Hivatal illetve az Educatio Kht. szakembereinek és minden közreműködőnek az érettségi lebonyolításában végzett lelkiismeretes munkáját!

Felhívjuk a diákok figyelmét arra, hogy a felsőoktatásba jelentkezetteknek a még hiányzó dokumentumokat július 10-ig kell eljuttatniuk postai úton az Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190. címre, vagy személyesen az Educatio Kht. Ügyfélszolgálatához (címe: Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központ, Budapest, VIII. kerület, Reviczky u. 6.). A felsőoktatási felvételire vonatkozó információk megtalálhatók a www.felvi.hu weboldalon.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok