2024. február 22.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Budapesten és Pécsett tárgyal a török kulturális miniszter

2008. július 3.
Ma délután érkezik Budapestre Ertugrul Günay török kulturális és idegenforgalmi miniszter Hiller István oktatási és kulturális miniszter meghívására. A miniszterek a két ország közötti kulturális kapcsolatok erősítéséről, valamint az Európa Kulturális Fővárosa 2010 program kapcsán Pécs és Isztambul együttműködéséről tárgyalnak.
Mint ismeretes: két év múlva Pécs, Isztambul és Essen viselik az Európa Kulturális Fővárosa címet. A török tárcavezető másnap Gyenesei István önkormányzati miniszterrel, illetve Tasnádi Péterrel, Pécs polgármesterével is megbeszélést folytat az EKF-programról.

Hiller István ma délután hivatalában fogadja a török minisztert. A megbeszélés után a török delegáció a Magyar Tudományos Akadémián találkozik a Magyar-Török Baráti Társaság vezetőségével.

Másnap, július 4-én a török tárcavezető előbb Gyenesei István önkormányzati miniszterrel tárgyal az EKF-programról. Ezt követően Ertugrul Günay és Hiller István Pécsre utaznak, ahol Tasnádi Péter polgármesterrel folytatnak megbeszélését. A magyar és török kulturális delegáció tagjai péntek délután ellátogatnak a Zsolnay Porcelánmanufaktúrába, majd megtekintik Pécs török nevezetességeit is.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok