2024. április 23.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Február 15.: hármas jelentkezési határnap a köz- és felsőoktatásban

2008. február 11.
2008. február 15-e három szempontból is fontos dátum sok diák számára: eddig kell beadni a jelentkezést az érettségi vizsgára, a felsőfokú alap-, egységes osztatlan, vagy felsőfokú szakképzésre, illetve a középfokú nevelési oktatási intézményekbe történő jelentkezésekkel kapcsolatban. Az eljárásokban csak azok vehetnek részt, akik időben leadják a jelentkezéseiket.
Érettségi vizsgák
Aki a 2008. évi május-júniusi vizsgaidőszakban kíván érettségi vizsgát tenni, annak február 15-ig kell jelentkeznie. A középiskolások a jelentkezésüket saját középiskolájukban intézik. Aki nincs tanulói jogviszonyban, vagy korábban már szerzett érettségi bizonyítványt, és élni kíván a vizsga lehetőségével, annak az Oktatási Hivatal honlapját ajánljuk, ahol részletes tájékoztatást talál a teendőkről. (www.oh.gov.hu)

Felsőfokú tanulmányok
Aki 2008 őszétől a felsőoktatásban alapképzésben, vagy egységes osztatlan képzésben, vagy felsőfokú szakképzésben kíván továbbtanulni, február 15-éig adhatja be a jelentkezési lapját. A beadással kapcsolatos minden információ megtalálható a "Felsőoktatási felvételi tájékoztató - 2008. szeptemberben induló képzések" című kiadványban, valamint az Országos Felvételi Információs Központ honlapján (www.felvi.hu), illetve a január végén megjelent kiegészítő felvételi kiadványban.
Az érettségi és a felsőoktatási felvételi jelentkezés - bár egymással szorosan összefügg - két külön eljárás, így a jelentkezés is külön-külön sajátos szabályok szerint történik. A felvételi eljárásban szakonként más és más vizsgatárgyak érettségi eredményét veszik figyelembe. Erre az érettségi jelentkezésekkor külön figyelmet kell fordítani.

Középiskolai, szakiskolai továbbtanulás
Aki 2008 szeptemberétől valamilyen középfokú iskolában akar továbbtanulni, annak február 15-ig a jelentkezési lapokat kell elküldenie a választott nevelési oktatási intézményekbe, a tanulói adatlapját pedig a Felvételi Központba. A lapok kitöltésében és eljuttatásában a tanuló általános iskolája segítséget nyújt. Az a szülő, aki gyermeke hat- vagy nyolcévfolyamos gimnáziumi jelentkezése esetén nem kívánja bevonni gyermeke általános iskoláját, az önállóan is eljárhat. A középfokú felvételi eljárással kapcsolatos részletes információ az Oktatási Hivatal honlapján (www.oh.gov.hu) található meg.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok