2024. február 22.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Hiller István Egyiptomban és Izraelben tárgyal

2008. január 25.
Hiller István oktatási és kulturális miniszter hivatalos látogatást tesz Egyiptomban és Izraelben 2008. január 25-e és 30-a között.
Hiller István Egyiptomban találkozik Farouk Hosny kulturális miniszterrel és Zahi Hawass-szal, a Régészeti Főhivatal főtitkárával. Hany Helal felsőoktatási és tudományos kutatásokért felelős miniszterrel aláírják a magyar-egyiptomi oktatási, tudományos és kulturális munkatervet a 2008-2010-es évekre.

Hiller István Izraelben tárgyalásokat folytat Yuli Tamir oktatási miniszter-asszonnyal, Ghaleb Majadle kulturális miniszterrel, Rafi Eitannal, a nemzetközi kárpótlásért felelős tárca nélküli miniszterrel, illetve az Ein Hod-i Múzeum vezetőivel, Raya Zommerrel és Moshe Sanbarral, valamint Lamis el Al-Alamival, a Palesztin Nemzeti Hatóság oktatásügyi miniszterével.

A magyar miniszter koszorút helyez el Jeruzsálemben a Yad Vashem Intézetben, jelen lesz az ugyanitt zajló Ifjúsági Konferencián, és részt vesz a Nemzetközi Holokauszt Emléknap jegyében zajló plenáris ülésen a Knesszetben.

Hiller István Tel Aviv-ban hivatalosan bemutatja Lányi Esztert, Magyarország oktatási és kulturális szakdiplomatáját, és átad Pro Cultura Hungarica-díjakat is. Ezen kívül izraeli diákokkal is találkozik, akik egykor Magyarországon tanultak.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok