2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Hongkongban folytatódik a "Szabadság, szerelem" programsorozat

2008. február 28.
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium "Szabadság, szerelem" - Fókuszban a Magyar Kultúra címmel Magyar Évadot szervez Kínában 2007-2008-ban. Mától Hongkong rangos művészeti eseményein és helyszínein is bemutatkozik a magyar kultúra - együttműködve a Hongkongi Művészeti Fesztivállal, a Hongkongi Művészeti Központtal és a Hongkongi Egyetemmel.
A rendezvényeken fellép Schiff András, Perényi Miklós és az Állami Népi Együttes. A közönség megtekintheti Fehér László tárlatát, illetve a Stein Aurél Emlékkiállítást.

A Hongkongi Művészeti Fesztiválon - a Városháza koncerttermében - február 28-án közös hangversenyt ad Schiff András és felesége, Yuuko Shiokawa hegedűművész, valamint Perényi Miklós csellóművész. Ezt követi március 1-jén Schiff András zongoraművész szólókoncertje. Előadásaikra hónapokkal ezelőtt elkeltek a jegyek.

Ugyancsak e fesztivál keretében lép föl március 15-16-án a Magyar Állami Népi Együttes a Magyar Concerto - Hommage a Béla Bartók című műsorával. A nagy érdeklődés miatt a szervezők az eredetileg tervezett két előadás mellé egy harmadikra is felkérték az együttest.

A Hongkongi Művészeti Központ galériájában március 3-án nyílik Fehér László "Festmények 2001-2005" tárlata, amely két hétig látható. Fehér László tavaly, Schiff András idén vehette át A Magyar Kultúra Követe megbizatást Hiller István oktatási és kulturális minisztertől.

A Hongkong Egyetem Múzeumában - a sokoldalú együttműködésnek, helyi cégek és alapítványok támogatásának köszönhetően - március 17-től látható a Stein Aurél írásos hagyatékát bemutató emlékkiállítás a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtárának válogatásában.
A hongkongi eseményekkel a "Magyar Évad Kínában" rendezvénysorozat még nem zárul le: áprilisban az ExperiDance együttes lép fel Pekingben és Qingdaóban. Az évad zárórendezvénye 2008 júniusában lesz Shenzhenben.

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok